17 December 2008

Rencana paling indah


Perencanaan Allah itu pastinya paling indah
Walau hati menangis dengan perit ketentuan
Allah Maha Tahu yang terbaik buat dirimu
Tak pernah sekalipun Dia menzalimi
malah terus mengasihi, menyayangi

Ya Allah..

Kau pastinya sedang bicara
tentang TABAH
tentang REDHA
Walaupun kadangkala hati kotor ini kurang memahami
maksud tersirat Ilahi
serta nikmat tersurat yang telah diberi

Terima kasih infiniti
atas segala ketentuan terbaik yang telah Kau hulurkan

Kekuatan hati
aku sedang selangkah lagi ke tangga itu, Tuhan!


p/s: Kamu boleh komen apa sahaja, tapi bukan komenan berunsur memberi semangat. Terima kasih teman.

.:Airmata mOde:. -_-'

15 comments:

al-ikhsan said...

Subhanallah..

air mata ini gugur lagi..

tak tertahan sayu melihat sengsaramu wahai saudaraku!

muga engkau juga tabah.

sentiasa.

amin..

Jepah said...

jepah da bg hadiah td,kan? =)

mutiara bd said...

Baru ingat nak kasi komen skali ada amaran jangan kasi komen berunsur semangat pulak..

Ni komen ana: Pandai nt buat sajak (sajak ke ni?). tapi ana rasa kalau nt bulih pelbagai kan lagi perbendaharaan kata, mesti jadi lebih berkualiti dan bernilai

As said...

dear al-ikhsan
IP kamu kena ban dr blog ni sebab tak ikut arahan :P

***

dear Jep
yep, TQ!
nak buat koleksi!

***

dear mutiara bd
erm akak...banyak jugak entry2 as sebelum ni yang style2 ginih. Tak berniat sajak, sekadar tulis apa dalam hati.
Macam sajak eh?
Huu
Kalau sajak kena upgrade sket baru betul, cam akak cakap.
TQ!

Tuan Caracol said...

aha,
mgkin sudah sampai masa Allah nak test kita dengan rukun iman yang last

Ibnurashidi said...

Bersabarlah di atas sesuatu. Sesungguhnya Allah SWT tidak menurunkan sesuatu tanpa ada hikmah di sebaliknya.

Bangkit kembali!


P/S : Ada masa jemputlah ke blog saya.

diya said...

erk, takleh komen berunsur semangat ke as? klw komen berunsur jati diri org melayu, berunsur keamanan negara, berunsur semangat kejiranan, boleh tak? hoho.

[komen diya tak berunsur semangat kan kan kan =p]

p/s-anything 4 u =)

al-ikhsan said...

hahaha, ban pun ban la kak As!daku sanggup..ecece!

:D

3p4h said...

Selalunya bila omongan sebegini yang ditulis, pastinya lahir dari hati yg ikhlas untuk memberi... Erm....

As said...

Erm Tuan
rukun IMan ke6 itu hari2 Tuhan uji As, bukan baru hari ni. Hehe. Cukuplah sakit ni sbg satu contoh :P
hehe
thanks anyway, idea tu menarik ;)

***

dear Ibnurashidi,
IP kamu pun kena ban nanti sebab tak ikut arahan...atau kamu tak baca habis entry ini? :P
thanks melawat

***

dear diya, kamu menang anugerah komen terbaeek!
hahaha
thanks my dear diya
mana kamu menghilang, cari kamu di blog kamu tak jumpa2..

***

dear al-ikhsan
hihihi
thanks adk for the everlasting support

***

dear 3p4h
penuh makna, memberi erti..
kamu seolah memahami sesuatu..

:P

'atiqah hussin said...

A star for u, as!! =)

thanks for being tough...SMILE dear, SMILE.... =) widely..cepat!!

(^______^)

Farah said...

oh. tak bleh komen berunsur memberi semangat.

eerrr.. ape kata yg ni:

"gambar mata tu cam mata as"

eh.. betul ke mata as. nampak sama tp kale anak mata je lain ;p

haha.

ni langsung xde kene mengena dgn entry lol

diya said...

diya ada je ni, as. agak termalas sket nak blogging lately. huhu

izzahismail said...

akak, blog ustaz iza tuh.

www.al-bilali.blogspot.com/

3p4h said...

Kdg2 utk memahami org lain adalah lbih mudah utk memahami dri sndri...

~Lalala...