20 December 2008

IQ test

IQ Test
Free-IQTest.net - IQ Test


Erm..hari tuh pepagi buta ada senior bagi link IQ test ni kat aku. Pepagi buta tuh aku buat dapatlah seperti di atas keputusannya. Lepas-lepas tu buat semula pun dapat sama.

Aku try buat kat website lain yang free IQ test. Lebih kurang result. Aku pun cam curious betul ke idak test nih sume. Heh papepun tak rugi cuba.

Cuma satu jelah, kalau IQ tinggi pun, tapi tak gunakan kecerdasan emosi (EQ) dalam kehidupan, agak tak berguna ah. Sebab untuk berjaya dalam sesuatu, IQ hanya membantu maximum 20%, selebihnya EQ dan kecerdasan spiritual (SQ).

Akan datang aku touch pasal ni. Agak rumit.

Remember, IQ bukan penentu kamu genius!

Er..matematis muda taknak buat ke?

p/s: selamat ulang tahun kelahiran buat kembar Matematis Muda, hasbimendez! Eh, kembar tapi tarikh lahir lain-lain? Erk..

7 comments:

izzahismail said...

rajennye akak wat!

anyway, esok da balik.
enjoying the last moment kat uma ;)
hee.

diya said...

soalan macam agak banyak dan mencabar. diya tengah cuba jawab dengan sabarnya. huhu

Master J said...

saya dh buat..n saya buat entry dulu ye =p jgn marah..heheh..

Hasbi said...

tenkiu for the wish..=)
nak hadiah..hehe

As said...

dear izza
rajen tak rajen, sebab subuh hari pas bangun tido buat :D

***

dear diya
teruskan bersabar :P

***

dear Master J
aku redha dengan rampasabn itu..haha!

***

dear hasbi
nak hadiah nanti tunggu kita berjumpa ok!

Tuan Caracol said...

Tuan dapat below 75, jawab 5 soklan jer...heheheh

jawab semua soklan, hehehhe, Leonardo da Vinci lagi tinggi kot..hehhehe

As said...

Tuan, i wonder if Leornado Da Vinci ever did the test?