23 December 2008

I wish that I never grown up

Yup, itulah tajuknya dan harapannya.

Setiap kali putaran waktu datang, kita akan rasa putaran yang lepas sentiasa di ingatan. Bila masuk zaman Universiti, kita rasa zaman sekolah lagi best. Bila masuk alam pekerjaan, kita akan rindukan alam Universiti.

Hakikatnya bukan kita tidak bersyukur dengan keadaan sekarang, it is just a matter of responsibility. Makin meningkat usia, makin bertambah tanggungjawab yang perlu digalas. Makin banyak perkara yang perlu difikirkan.

Namun pada tangga-tangga sekolah kehidupan itulah adanya cabaran sebenar dunia sementara ini, sebagai jalan ke sana.

Aku masih sedang belajar meniti tangga-tangga itu, pasti akan ada langkah yang tersilap kerna aku jua bermula dengan sejarah hitam.

Tapi aku sedang mencuba. And please do not curse me for that!

Tribute to his 'ucap selamat'. Thank you, senpai!

18 comments:

diya said...

i wish that too. rasa macam nak masa berlalu lambat2. selambat yang boleh. =p

diya tinggal beberapa hari je lagi nak masuk sekolah balik macam as =D

Szakif said...

siapakah his yang dimaksudkan, as?

As said...

dear diya,
alalalala
start next year kah?
huuu..
seronok kalau sampai bila2 jadi baby. hehe
adorable

***

dear zaki
owh ampuy bang
tenet ngok
:D
tuu dah update!

al-ikhsan said...

umph..memang kita selalu merindukan apa yang telah tiada kan? tapi ramai yang kata paling rindu zaman sekolah! masa yang paling berharga sekali!

ish, kan dah terindu balik kat member2 sekolah lama..wee~!

Tuan Caracol said...

slalu cam tu
mmg rasa tak best jer bila zaman baru, tapi tu tempoh nak adapt jer, bila dah comfort, dan sampai masa kene masuk zaman baru, mesti ingt yang zaman dah berlalu

© Liyana.Sara.Salleh said...

at the moment, I really love my life as a U student...
never thought of looking back to my high school old days...

in my life, I did wished that I'd be a little girl forever...
coz at that time, my brothers are still around and single...
now, both of them are married and have their own responsibilities...

kadang2 rasa macam makin saya dewasa, makin saya jauh dari family...
ye la masing2 ada life sendiri...
tapikan usia akan mematangkan kita... :D

Huzai said...

Tak mau masuk alam pekerjaan lah. Fail semua paper dengan sengaja. Repeat balik. Hahaha.

Tapi sampai bila kan?

sebab masa terus berjalan~~

Anonymous said...

em

cane perit pun hidup,

but finally, at least de yg mnyenangkan untuk aku tetap di sini.

(dpt kacau tuan blog nih. he)

Jepah said...

gud luck for this new sem... =)

Mak Su said...

jum! kita pindah ker never never land :)

Anuar Manshor said...

Semoga yang berlalu itu menjadi sejarah dan tidak berlaku lagi pada masa hadapan:)

Kalau berlaku juga, dejavu lah itu.

3p4h said...

As, mna bole wish cam 2... (refer pd tajuk entri nih)

Xbole3...

izzahismail said...

i wish i never grown up!

hee ;)

.fatin nabila. said...

hey.
ak pn rindu..
rindu time sek rendh..
cm lawak je..
yg penting, time jd budak², prob yg dtg xla complicated mcm skrg..
dpt mkn eskrem + kopok + abc, happy suda, heh`..

zahidzuhri said...

mungkin lagi sesuai kalo...beznye time kcik2 duluke... Kalo kate 'I wish i never grow up' somehow macam menyesali takdir plak...iman number 6...lagikpun it is a sunnatullah yang memang akan kita lalui...
Tapi time kecik2 memang bez giler,main permainan,tengok kartun dll. Tapi bila fikir balik,terciptanya kita manusia yang bukanla untuk main2,sungguh complicated dan punya kebolehan dan potensi yang besar...justeru tersirat 1 tujuan dan tanggunjawab yang besar...hidup keranaNYA...wallahualam...

As said...

dear al ikhsan
betullah tu, it is more towards rindu senanye :D

***

dear Tuan
haa, dats true enuf. Once da adapt kita akan rasa enjoyable, inshaAllah :D

***

dear liyana
kadang bukan sebab makin besar jd makin jarak dengan family, tp sumhow it's one of the reasons gak. Heh.
Moga makin berjarak jd makin rindu? :P

***

dear huzai
haha, dasat tuh, Boleh try kalau betul ade orang nak lagu tuh. Hehe. Yup2, life must go on..even kita kaku cam ne un, dunia akan terus berjalan..

***

dear anony
nak kacau die balik :P
haha, identiti terbongkar!

***

dear jep
same goes to u

***

dear mak su
if it ever existed! :P

***

dear anuar
sekolah kehidupan itu pengajaran plg mahal :)

***

dear 3p4h
hehe..bukan sungguh2. Die cam simbolik je :0

***

dear izzah
hehe. If we could. But biasalah, just a saying. Tp bukan beeniat buat begitu :P

***

dear fatin
haha fatin dak comot kat skolah :P
ok aci tak buli camtuh? haha. Tingat ah member2 kite sume, muka-muka geng sama je dari darjah satu sampai darjah 6. Ape tak bosan ke? Haha.
Itulah, persahabatan ;)

***

dear zahid
TQVM sebab tegur. Hehe. Tak sangka boleh bawak pembaca ikut terbuai dengan tajuk. Isk.

A title with no intention to have it come true :)
but sumhow, patut kena buat tajuk len. :D
next entry inshaAllah touch pasal pe zahid cakap, out ultimate task to accomplish. InshaAllah later on.
dear

tusky said...

kite inginkan kite jadi
peter pan..
hepi, hepi, semata2 hepi..
tp kite lupe
peritnya zaman ini,
peritnya zaman future
adalh satu peluang
untuk kecapi
'zaman eternal hepiness'
bukan di never never land,
tp di syurga Ilahi..

As said...

dear tusky
eternal happiness..inshaAllah
kejar redha Dia :D