16 December 2008

About the writer (2)

version 2

pagi-pagi tadi dah baca dua tag, dua-dua tag penulis blog ini. Tag itu adatlah bila blogging. Jangan ingat tag itu sia-sia, kerana setiap benda ada hikmahnya. Ye tag itu bagus kerana

i) ia mengasah kemahiran menjawab soalan
ii) mengeratkan ukhuwwah
iii) berkenalan dengan penulis :D
iv) dan banyak lagi

pertama, jawab tag ini dulu, kemudian nanti yang ini pula. Ok, tag bermula.

Random

-currently sangat rapid minum Marigold HL plain variant. Akhirnya berjaya minum susu plain. Sebab brand ini rasanya sedap, as dah boleh tolerate dengan susu. Tak caye, pergi try.
-masih rapid dengan Shine yogurt drink dari dulu kini selamanya. Dulu mula minum sebab makan sayur tak variety sangat. Try test banyak jenis yogurt drink, hanya ini yang betul2 sedap.
- my physiotherapist worried, since sekolah dah nak bukak, dan I am not yet full recovered especially part bending leg, lifting leg, naik tangga dan banyak lagi. Huu...

Myself


1. First name

Nurhasanah, my first name and the only name I have. Cahaya kebaikan/keindahan. Sedang berusaha supaya pemilik nama mencerminkan maksud nama tersebut. :D
Nur = cahaya, lead to the establishment of nurilahi and light upon light (an-nur:35).

2. Normally people name you as:

- Hasanah: formal name by lecturers, teachers, staffs UIA dan staffs hospital.
- As: Friends
- As Bob: classmates, sbb kawan baik ngan spongebob
- Sanah: sesterians, I wonder how did they came up with that name, hehe.
- Angah/makcik Hasanah: anak-anak sedara. Walid, ummi, mama dll mak/pak sedara laen da rembat. Haha.
- Adik: Family, all.
- Kakak: Ibu, and my younger sister
- Putry: You know who you are
- kanak-kanak ribena

3. Birthdate

10 zulhijjah 1407H = 5 ogos 87

4. Birthplace

Kat katil hospital :D

5. Time of birth

pagi raya haji 1407H, area 0830am camtu.

6. Single or Taken

Hak milik kekal dia

7. Zodiac sign

lahir 5hb, punyai zodiac sign ke5, LEO


My appearance

1. Height

Ok, susun ikut ketinggian secara kebetulan. Height 157cm +-, BMI normal :P

2. Wish you were taller?

Yupz. But tinggi ni dah quite okay since cam dah sama tinggi dengan average teman-teman jantina lelaki.

3. Eye colour

I'm mixed. Warna retina dark brown.

4. Glasses or contact lens?

Glasses, itu pun pemalas nak pakai. Bila terdesak sahaja pakai. Since 8 years ago, takdelah lama macam orang tu, berbelas tahun.

5. Shy or outgoing, serious or fun

Outgoing bertempat. Very responsive :D
Malu juga bertempat..
Kebanyakan masa, fun. Tapi tetap ada masa kena serious. Bila serious dan ada orang maen-maen, jawabnya akan rasa geram..

6. A turn on and a turn off

Allah

This or That

1. Flowers or chocolate

Bunga membazir, chocolate tak berapa minat. Tapi jika ada orang bagi, wajib terima. Rezeki Allah nak bagi pada kita dalam berbagai cara.

2. Pepsi or coke

Will choose Pepsi, and not even coke. Sebagusnya jangan dua-dua aa. Minum soft drink secara excessively akan bawa adverse effects.

3. Rap or Rock

Layan je both asalkan yang mana berkenan di telinga.

4. School or Work?

Masih bersekolah di sini. Dalam bidang yang akan membuatkan semua orang tertanya-tanya, "ape benda tuh?"

5. Love or money | movie or music | country or city

For all of the above, I'd prefer both, boleh?

6. Sunny or rainy days

Erm bila berada di luar, would prefer sunny day. Tak basah. tapi photophobic.
Bila berada di dalam, would prefer rainy days.
It's just a matter of options yang tidak boleh sesuka hati memilih. sekian

7. Friends or family

Both, but family comes first.

Have you Ever

1. lied

Yes. Secara berhikmah :P

2. Stole something

nope so far. Tapi selalunya bila nak pinjam barang-barang close friends, I will say, "curi jap eh."

3. Smoked

Wish to, sebab nampak cool. Haha. Tapi HARAM wey!

4. Hurt someone close to you

Maybe, without any intention to.

5. Broke someone's heart

Yes, quite a number of them. Ingin mengambil kesempatan ini minta maaf secara terbuka. Serta ingin berpesan, harapnya sebelum proposed, dah buat istikharah terlebih dahulu. Bila yakin, baru teruskan langkah. ok?

6. Wonder what's wrong with you

Kadang-kadang. Sebab tiba-tiba acting weird.

7. Used chopsticks

Many times, and naturally pegang ke atas sikit. Ada kawan chinese cerita, kalau biasa pegang ke bawah sikit, maknanya jodoh dengan orang dekat. Kalau pegang belah atas sikit, jodoh dengan orang jauh :D

Favourites

1. Flower

Teman bernama Mawar Merah kot. Takde fav flower.


2. Candy

HakUntukDiriSendiriOrangNakSorry kaler hijau muda

3. Songs

Ghamidi's album. Prefer english songs ah

4. Scent

erk..aaa. Kureng sket keintiman dengan any scent. Cuma currently teringin saffron.

5. Colour

brown for clothes. Keen on green and white.

6. Movie

Terminator?

7. Singer

Malangnya tiada siapa dapat tempat di hati..

8. Junk food

Twisties LURVE multigrain. Even junk food pun, berkhasiat la jugak. Makan sekeping dua macam da makan 10 keping :D

9. Website

Banyak

10. Location

Kinabalu Park

11. Animal

Kucing? Rasa nak bela koala bear. Haha. Penguin pun best :D


Is there anything you wish you could change about yourself:

Of course!!

Do you play any sports:

Owh..killer question. Of course, loves them very much.
Volleyball
Basketball (my fav ever)
Ping Pong
Football (zaman muda, hari2 maen)
Badminton
Tennis
Futsal (baru sekali..haha)
dan lain-lain lagi

tapi semua ni, start December 08, not anymore. Restricted sebab medical condition..



Erm habis jugak akhirnya. Ape jenis tag aa panjang banyak soklan nih. Hisy. Tag mati di sini.

15 comments:

diya said...

hehehe. soalan tag ni mmg lagik mencabar dari soalan spm, as. tu yg diya jarang jwb tag =p [sampai dh lupa hutang2 tag sape yg dh lepas,huhu].

owh. as 157? ok dh tu. diya 153/154 je =p

diya said...

wah. as penah main football? huhu. msti dulu jenis hyperactive gitu. teringat lak cite 1 litre of tears. die gak jenis yg aktif sukan, tapi tak main dh lepas skt tu. kesiannya... =(

izzati.abdullah said...

senkiu dearie..tu la pasal.panjang gle.sampai penim nk jawab.naseb baik time nk tdo.leh la mengarut!!

Farah said...

kanak-kanak ribena? ala comelnya. huhu. sanah, dalam gmbr tu, yg ke3 dr kanan tu mcm muka jaa. huhu

As said...

dear diya
haha...hyperactive, bolehla :D
takpe ah diya, pasni as tukar masuk sukan cycling pulak :P

***

dear zaty
tahu takpe :D

***

dear farah
owh kalau farah nak tahu itulah mawar merah yang salu disebut :D
class rep tuh :P

eh farah, orang ade bendera ribena cudak2 ni lukis tau!

Jepah said...

tag yg panjang... jepah pun dpt..
tp, xde mase lg nk jawab...

shafiqrahman said...

Alahai as... Tengok gambar as & kwn2 sume teringat kat korang ye..
Jadi rindu pulak kat adik-adik ni =p hehe

Sihat-sihat ke sume nye?

As said...

dear Jepah
sabo jelah :D

***

dear Shafiqrahman
abang...time abang ada pun kami tanya abang, time abang takde pun kami tanya abang jugak. Haha. :P

kami kan kanak2 comel, mestilah rindu :D

3p4h said...

As... benarkah smoking itu 'looks cool'???

Erm... dimanakah ltknya 'cool' itu???

Jwb2... Hehehee

As said...

dear 3p4h
jeles ah tuh :P

hehe

tak caye gi tanya MM :D

izzahismail said...

satu je nak tanye.
pasal chopstick.
nape pegang atas?
nak kawen orang jauh ke?
haha ;p

As said...

dear izzah
hahahaha

to natural lah!!

depends pada orang. ade orang nature die bawah sket and vice versa :D

3p4h said...

Tidak!!!!!

nk jwpn drp as sndri... Cool sgt ke? =p

As said...

sebab nampak cam kool ah

hisap the kuar asap
haha

abaikan

gaya je cam kool

tp menyampah tgk, sakit hidung sesak nafas eden. isk!

3p4h said...

Lor... kalo cam 2 As p la dok kt ngara2 yg ada snow... Sure kuar asap drp mulut slalu.. 2 br btul2 cool! He5...

Rokok 2 bkn cool, HOT satu bdn ada la!