16 May 2009

mari kita campurkan perasaan

hait, let's go.
It is his birthday on May 13th dan birthday satu-satunya adik yang saya ada, semalam. owh selang sehari, kelam kabut jugak rasa :D Bulan May ini bulan yang penuh hari lahir, haiyoh :D dan juga hari-hari special, kan?

Btw, untuk tarikh hari ini, dulu saya menulis di sini tentang siapa yang patut raikan hari guru. Semua yang pernah mencurahkan ilmu adalah pendidik, termasuklah kamu teman-teman blogger sekalian. Mencurah ilmu di blog :D

Semua yang pernah mencurahkan ilmu, selagi mana ilmu itu mengalir, maka berbahagialah kamu. Sharing is caring beb.Hidup ini adalah untuk memberi sebanyak-banyaknya dan kamu takkan pernah rugi. Owh pernah tgk laskar pelangi? Pesan guru yang aku rasa terlekat di hati. Jom tengok sat:



Eh dah tengok belum..best kan? Sangat worth watching.

Hidup untuk memberi itu satu kepuasan bukan. Tahun ini mahu dedikasi khas buat guru paling mantap dalam hidup saya. My ibu cekgu. Hehe, that's what I call my mum sejak kecil. Beliau yang ajar saya tulis baca, sampaikan umur 3 tahun setengah saya sudah membaca surat khabar. Walaupun sebenarnya saya tak faham pun suratkhabar tu cakap ape :D

Beliau yang ajar saya Quran, ajar saya banyak tentang kehidupan. Beliau yang membuatkan guru-guru darjah satu saya goyang kaki. Beliau guru pertama..dan pasti ur mum pun ur first teacher aite ;)

Hargailah ibu ayah kerna ramai di luar sana yang tidak merasai kehadiran ayah dan ibu dalam kehidupan mereka.

tribute to all parents, teachers, lecturers, dear frens, fellow bloggers, readers and everyone who once shared their knowledge with others. You are the teachers =)
Happy teachers day. May Allah rewards you. Ameen.


nota: jadilah pendidik, bukan sekadar pengajar :)

9 comments:

Farah Amin said...

happy teacher's day ibu :)

As said...

ibu is surely missing u..huhu :)

Diya Kamaruzaman said...

hebat nya as. umur 3 tahun dah boleh baca surat khabar. whoaaaa. suspect sama ibu! =D

neem said...

hidup utk memberi sebanyak2nya.

bukan memerima sebanyak2nya

As said...

diya
salah la
3.5 tahun, bukan 3 tahun :D
hehe

tataulah bila nak menuntut ilmu best dengan ibu neh

***

neem
haa yes.. =)

3p4h said...

Sgt setuju dgn nota kaki itu!

Sgt beza org yg MENDIDIK dan org yg MENGAJAR!

p/s: Dulunya Jbtn Pendidikan, la ni jd Jabatan Pelajaran. No wonder knp bdk2 skrg mcm........~

As said...

epah
u made me smile becoz of ur last statement =)
ngeh3

memang beza...bg mereka yang mengerti :)

halawatuliman said...

salam

tiba2 teringat, masa kecil dulu, tak suka blaja mengaji. kenapa entah degil sgt. mak lah yg ajar. huhu. pernah sekali mak ugut nak lari rumah kalau tak nak mengaji,. ingat dia memain je, rupanya betullah..huhu..satu hari tu, dia keluar rumah dgn bertelekung..cakap nak lari rumah..waaaa..cuak betul...rupanya2, mak nyorok kat umah jiran..huhuhu..

kelakar pulak rasa..

hehe

p/s: jgn malas mengaji

halawatuliman said...

salam

tiba2 teringat, masa kecil dulu, tak suka blaja mengaji. kenapa entah degil sgt. mak lah yg ajar. huhu. pernah sekali mak ugut nak lari rumah kalau tak nak mengaji,. ingat dia memain je, rupanya betullah..huhu..satu hari tu, dia keluar rumah dgn bertelekung..cakap nak lari rumah..waaaa..cuak betul...rupanya2, mak nyorok kat umah jiran..huhuhu..

kelakar pulak rasa..

hehe

p/s: jgn malas mengaji