8 May 2009

kalau kau boleh jawab

Aku cuma nak bagi soklan simple je kat kau

Ape jadi kalau yang pegang undang-undang, die jugak yang langgar undang-undang?

Agak-agak haru tak negara?

p/s: Damn~

12 comments:

Diya Kamaruzaman said...

erk, as nak tahu diya baca apa mula2 tadi.

Ape jadi kalau yang pegang UDANG-UDANG, die jugak yang langgar UDANG-UDANG?

diya macam ... err kenapa nak pegang udang, pastu nak langgar die?

adeh. UNDANG-UNDANG diya, UNDANG-UNDANG!

maaf ye nak, nenek dah tua.

hak hak hak.

selalu silap baca macam ni, walaupun isi entri beberapa ayat saje. maaf as =p

owh.

tentag soalan udang tu, eh undang2 tu ... situasi yg sgt sinonim dlm dunia skrg ni ye. apa kata kita kasik dia makan udang, mungkin dia boleh betulkan otak sikit.

hidayah said...

bahasa kasarnye,mcm org bodoh,dia buat undang tapi dia jugak yg langgar,menghabiskan boreh(bahaso nogori-nasi) je.

shafiqrahman said...

haru..haru..

care to elaborate what's on your mind, sis?

hmm...klu sekarang ni dah masuk tanda2 kiamat suda dekat kot..hehe...

tusky said...

rasenye x haru kot...=)
sbb..


ramai je yg wat gitu skrg ni..
ok je negara ni..
x haru pon..
hahahahaha

shamel said...

Kan? die yg langgar undang2 tp cakap org laen...huh. Huru-hara la camni.

Ntah same ke x situasi yg ko n aku fikir skrg?

bawangmerah said...

rules are meant to be broken kan?
tapi my sis n brother yg amek law (kat uia) cakap
"we dont break the rules, but we bend the rules"

As said...

diya kamaruzaman
haa cadangan tu akan dijadikan usul nanti :D

***

hidayah
ala takleh makan nasi laa camni...
hehe

***

shafiqrahman
abang, betulla, kiamat suda sangat dekat ooo kalau ini macam. Heh.

Nanti, kalau as elaborate, ramai lak yang berapi satgi kat sini, terbakar blog as, abang jugak takleh baca
wuhu~~

***

tusky
haah betul tak haru pun
hehe
sebab kita hanya care pasal dunia sekeliling kita.
Haru tu hanya nampak jika kita wide kan minda, dan melihat jauh lagi :)

jom~

***

shamel
we always think alike kan
as pasti mesti sama punyalah :P

***

bawangmerah
hehe
rules dicipta untuk dilanggar..dilanggar oleh orang yang disuruh ikut undang2..logik la kan.. :)

tapi ni orang yang buat undang2 sendiri langgar undag2..lain kan tu bawang :)

mcm bawang putih ngan bawang merah jugak :D

CAHAYA said...

Haha. Selalu je terjadi. Tapi ramai yang buat2 tak nampak.

izzahismail said...

it happened all the times.

it's either we notice or not.
and we do something or not.

most of the times, ppl tutup mata shaja. huuuu. huru hara.

Syahrir bin Zaini said...

Sebab tu undang-undang ciptaan manusia tak sempurna...serba kekurangan... :)

As said...

CAHAYA
tak concern =)

***

izzahismail
escapism is the best way..they think.. :D
but those things bleh encounter bila kita ada authorities je kot..biasanya, kan?

***

syahrir zaini
ok, love ur answer :)

3p4h said...

Berkata lbih mudah bkn? Moga djauhkan... Ameen =)