21 May 2009

Ibu mertuaku

Bila meningkat dewasa, nak tak nak perkara ini mungkin bermain di minda terutama yang bakal kahwin.

"Camnelah mak mertua aku ye. Garang ke sporting ke..."

When I overheard the conversation between ibu and my future sister-in-law, I was like,

"Where on earth will I found a mother-in-law like my mum."

I would like to have a very sporting ibu mertua like my mum (itupun kalau ditakdirkanNya aku dapat lengkapkan separuh agama). Heh. She wont mind anything, asalkan tahu agama. She is the best ibu mertua for me (and I've found some of my frens' mum, who behave angel-like too)

Dear readers who happened to know my Ibu, you may leave comment below on who is she would be characterized to, coz I dun have the words put them here :D

I am seriously wanted an ibu mertua like my mum. Siyesly. Wah bahagia gila sape jadi menantu rumah ni. Haha. (referring to my bro :P )

For sure kita akan berada di zon sangat selesa kalau ibu mertua kita sangatlah easy going. Sape tak setuju sila angkat jari dari keyboard. Heh.

p/s: aku rasa mak-mak skang sume jenis open minded, ada lagi ke ibu mertua jenis makan orang zaman skang? haha...

12 comments:

calmness said...

as, awat tbe2 ckp psl mak mertua nih :-p

hehe.....sy rs, sp2 jd mnantu mak sy pn sgt2 b;untung...hoho...(ke"jeles"an dgn tunang abg ku)

tp rsnye xde dh kot mak mertua zmn dolu2, cume ade gk la kot tsesat sket, nk2 yg mementingkan drjat.....stuju x?? hehe...

~ MAR ~ said...

Harap-harap dapat ibu mertua yang sekepala dengan kita. Dan, tak cerewet. ^_^

Agak susah nak jaga hati ibu mertua yang nak segalanya perfect. Ada je benda yang kita buat, tak kena.

Saya ada pengalaman! Hehe, bukan ibu mertua saya. (saya belum ada ibu mertua lagi) Tapi ibu mertua **** saya.

Labyrinth said...

dr yg sy bc, cm tingin nk jd mnantu mak awk hehe..

bdoalah dpt mk mentua yg bek, tp lau sbliknya, myb ia ada hikmah..
hdup tk smstinya dpt apa yg dhrp..

Diya Kamaruzaman said...

waseh~! as dah pikir pasal mak mertua! diya walaupun kadang2 terkena sindrom gatal nak kahwin, tak pernah pulak ter pikir pasal mak mertua. tak terlintas langsung! hahaha

as, kirim salam sama ibu, boleh? =)

tusky said...

wah, perbincangan yg hangat... hihihihi...
tahniah diucapkan sbb xlame lg dpt 'akak baru' ...=)

'atiqah said...

As, secara general nya, sume 'ibu' yg akk kenal meninggalkan persepsi yg baik pd diriku..hihi.thats y i wanna be called 'ibu' too..hehe.terkesan kot..

btw, ibu mertuaku pun SANGAT baik..boleh jd kawan..kalosembang..pot pet pot pet..tak kekok pun..alhamdulillah =) (daku mmg talkative pn sbnrnya.ahaks!)

As said...

calmness
haha sengaja, ala sekali sekala beb :P

***

MAR
haru jugak gitu mar..itulah maksud akak, ni seram versi moden lak. Heh. :P

***

labyrinth
ya betul3..semua ada hikmah untuk kita terus kuat..tapi sedih jugak aa.. :D

***

diya yang poyo
as pk mak mertua tapi as tak pk nak kawen :P :P
haha
nanti as sampaikan salam cakap diya yang suh :D

***

tusky
walla~~

***

'atiqah
hait..huhu akak penah cakap camtu kat as hari tuh, tingat sampai la ni. :)

AhmadN said...

really really want to comment,

tapi agak clueless

haha...

ibu mertua makan org?

sedihnya dengaq..haha

erm takpa...i will pray that you'll get someone as decent as ur mom,inshaAllah :)

flove said...

mak syer ok jer ... sporting gile

jgn takutla

eh aper syer cakap ni ...??

malu la hehehe

3p4h said...

As, ada je mak mertua yg makan orang! Bkn saja makan, bahkan truk drp 2 pn ada! Pcaya lah...

Harap djauhkan... =)

shamel said...

Eish..ade!! Sape kate xde jenis makan org. Mak aku org takut pe.

(ok lpas ni xde sape da sis berani nak kawan)

Ir.Huhu said...

haha..ibu saya ada ciri2 itu..huhu234x hehehe.

-promote..hehe