12 April 2009

Aku ketagihan

biasanya aku terpaksa ingatkan diri sendiri, tapi kali ni ade Anony yang ingatkan. Rupanya bila orang lain yang pesan, lagi terkesan berbanding motivasi diri sendiri. Huhu.

"nothing pain more than pain of being separate with HIM"

"make your sickness useful to your life. don't make it waste. everytime you feel pain, the more you depent to HIM. one fact is that the pain you feel is unbearable to other people unless you. that's because you are stronger than them. So, be proud of yourself. maybe sometimes you think that what you feel is too much for you. But just remember, it is not wrong you get the pain. it is not wrong if you fail exam because of the pain or worse, you die because of it, but it is wrong if life is without HIS blessing. So, make your sickness "asbab" for HIS blessing."

Cuma aku nak bagitau Anony, TERIMA KASIH atas perkongsian.

Aku sedang ketagihan. Ketagihkan ubat :D tapi DAH HABIS bekalan.
Ubat ni topical administration, so aku rasa cam less harm rather than ubat telan. Kan?
Masalahnya adalah aku tak dapat nak fokus study tanpa ubat itu. Ia bukanlah hilangkan sakit pun, cuma ia dapatlah mengurangkan dalam beberapa minit, kemudian aku apply la lagi. Tapi bolehlah assist aku study.

Camne ni..nak study paper ke 7 esok. Ya Allah..ketenangan dan pertolongan tu hanya dari Kau, Tuhan!

T_T

memanglah takpe kalau aku fail kerana sakit ni bak kata Anony, but mana boleh fail. Lagilah terbeban. Even itu bukan benda paling worst dalam dunia. Dunia fana semata-mata. Wowo gaya extreme gila kan ayat? Tapi betul ape, dunia ni fana beb, fana je.. Atau kau rasa aku gila dengan pernyataan itu?

Aku harap meja study aku dan meja kat exam hall tu rendah sikit, sebab aku rasa ia tinggi untuk ke-tak-sehatan aku. Sakit nak mengarang esei panjang-panjang yang kemudiannya menyebabkan aku sentiasa keluar awal dari exam hall selepas penat fighting. Itulah hakikat sebenar, bukan sebab aku dah bajet dapat A.

Thanks shafiqrahman untuk entry ini, DUNIA INI TERLALU HINA UNTUK DITANGISI.

so korang semua, jangan lak pasni tak menangis, tapi takyah meratap ye ;)
dan cepat-cepatlah recover tau~!

7 comments:

Diya Kamaruzaman said...

huhu. diya juga terkesan dgn kata2 anony tu. hopefullly, as diberi kekuatan utk jwb exam. =)

Caracol S. Trampt said...

:)

Muaz Nabil said...

takziah. ko ni ada sakit apa yg gna ubat tu? cam always constant ja sakit tu? huhu.
all the best anyway.

Hasbi said...

as, chayok2!! ingat word tu and bayangkan suara abg bi macamana..hehe mesti akan rasa semangat =p

MNM said...

"suffering is something that ordinary people can't see, only the sufferer knows how does it really feel"

keep ur spirit high, exam dh nk hbs dh...... i'm rooting for u from the back....

zahidzuhri said...

berkenaan dengan penyakit as tu...I have a suggestion... there's a very interesting and bagus punya product that I want to introduce to you, you should give it a try :) Link ni akan tunjukkan komen2 pengguna ubat ni http://sites.google.com/site/usanapot/TestimoniPengguna

zahidzuhri said...

ni ada satu lagi site,kalo berminat boleh la bagitau zahid ;) http://www.freewebs.com/liena555/testimonial.htm