26 April 2009

Kadang-kadang kita tak sedar

kita ada buat salah dengan orang
dan orang tak maafkan kita

Jadi
tiap malam before tidur
tadah tangan dan doa

"Ya Allah,
aku maafkan ahli kelaurga aku, sahabat-sahabat aku dan semua orang dalam dunia ni Ya Allah. Kau lembutkanlah hati mereka untuk maafkan aku juga."

Bila kita selalu maafkan orang lain, Allah akan bukak hati orang lain untuk maafkan kita. Jadilah seorang yang pemaaf, moga hati sentiasa tenang dan lapang.

Bila kita selalu maafkan orang, regardless how bad dia buat kat kita, nanti lama-lama kita boleh gelak sorang je teringat perbuatan dia kat kita.

"haha..mamat mangkuk tuh..biarlah dia..haha."

sort of..tapi takde ah gelak jahat. Haha. Jika sampai ke tahap itu means that kita da betul-betul heal. Yeay!

6 comments:

candlesky said...

yey!!!huuuu

AhmadN said...

yayy!!

no fighting please...

smua argument mesti ada penyelesaian, that is a sure thing!!

jgn la jadi budak2 yg maseh isap ibu jari, peluk bantai busuk dan minum botoi susu..

kita smua sedia ada InshaAllah matang dan dpt setel smua masalah dgn adil dan bijaksana.

:D

As said...

candlesky
oy pe kes?

***

AhmadN
wah semangat giler..wuhu~
kalau semua fikir matang camtu kan best ;)

candlesky said...

rasa cam best je sebut g2...
huuuu...

actuallt ketenangan memaafkan org xkan sama dengan ketenangan dimaafkan...

so,xde ruginya...kan3??

~mcm erti hidup pada memberi..heeeee

umaralfateh said...

hihi..

ingatkan kat sini je guna perkataan ''mangkuk'', rupanya di sana pun guna skali.

As said...

candlesky
ye betul3
mcm upin dan ipin :D

***

umaralfateh

mangkuk penting untuk makan sup :D