30 April 2009

Ada aku kesah??

HA.....CAKAP BAB BAB THE BEST NI...pastinya PROGRAM KOMEDI BERMESEJ NO 1 NEGARA.....yang tengah menjadi BUALAN RAMAI pastinya???

CAK CAK 2009......setiap ISNIN JAM 10 MALAM hanya di ASTRO RIA.....

mak hayam GEBUSSS....amat TERUJA lagi TERHARU bila dapat tahu SE MAKIN BERBILLION BILLION PELANGGAN ASTRO......terlekat....TERPAKU depan TV...punya GHAIRAH lagi KETAWA BERGULING GULING tengok program LAWAK PALING KELAZZ ni kan???

-petikan blog azwan ali

Owh kau biasa dengar tak phrase kat atas tu. "Ade aku kesah?"

Aku termenung termangu lama dan berhari-hari sebelum aku fikir mahu tulis di sini. Pertama kali aku tertengok rancangan ini sewaktu kami makan-makan di luar setelah penat shopping untuk barang-barang program kami.

Dan aku rasa nak muntah kot tengok, sampai hilang selera makan. Siyes. Ni pertama kali aku rasa nak muntah tertengok rancangan kat TV. Aku rasa loya tengok orang-orang dewasa dan tua (sorry to say) berlakon manja gila sebagai kanak-kanak tadika.

Aku rasa kanak-kanak tadika lagi matured kot daripada lakonan diorang. Dan aku rasa loya ah. ei...

My aplogy, but that's how I feel sampai rasa nak termuntah di situ juga and I need to stop eating at that time. Padahal tengah lapar amat memandangkan bekerja kuat daripada pagi. Kawan semeja aku semua pun dah ala-ala gaya loya. Haha.

Boleh pulak beliau claim itu rancangan komedi bermesej number 1 negara. Oh my God, tolongla. Ditonton berbillion orang pulak tuh. Haiyoh.

Ape mesej yang boleh disampaikan dengan rancangan komedi sebegitu? Script, lawak terlampau bijak tu semua takleh pakai beb. Semua! Aku pun pelik tang mana yang lawaknya, majalah gila-gila pun lagi high class lawak dia compared to program CAK CAk tuh.

Beliau claim orang-orang macam aku ni, yang rasa program tu useless, adalah anjing jalanan. Ngeh3.

Aku hairan jugak, siapalah warga penapis rancangan TV siaran astro neh, kalaulah beliau berfikir lebih waras sikit. Haih. Patutnya lebihkan kepada rancangan yang lebih ilmiah sket.

Tapi, bukan ke hampir semua channel skang lebih mengagungkan HIBURAN semata-mata ke...????? dan rancangan-rancangan yang HAMPEH semata-mata. Ke mana tah mesej yang nak dibawa, hilang ditelan konsep HIBURAN.

AKU BENCI!

14 comments:

Diya Kamaruzaman said...

diya tak pernah tgk pulak cakcak ni. entah. tengok iklan pun dah tak berminat nak tengok.

since as cakap gini, lagi lah tak kuasa nak tengok =p

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

jangan lah tak suka sampai nak muntah.

kesian tau, diorang sedaya upaya membodohkan diri tu tau. kamu ingat senang ker?

As said...

owh diya
as tak pnah pun tertengok iklan dia
orang duk guna "ada aku kesah?"
pun as tatau rupanya originated dr program nih
heh

jangan tgk eh
bahaya

***

BITMD

itulah
ingat senang ke as tahan diri drp nak muntah
siyes
tak pernah begitu
tiba2 mual membuak2
at least diorang kena hargai la jugak usaha as

Nuur Ailmi said...

even i am the media practitioner, dis program sebenarnye mempunyai target audience itself. and sure we are not one of them.. i pun rase annoying! huuh

CAHAYA said...

Hehe. Meluat kan? Tapi ntah la, kalau rating diorang sikit, kenapa nak tayang lagi. Tinggi kot rating dia. Huish! No komen.

Farah Aminuddin said...

gosh! mmg self-proclaimed!!!

wann said...

bt0l3..
penah tengok gak skali..sgt3 menyampah..dgn lawak bodoh yg x jadi..it's no more than fooling themselves..

x malu kt anak2 ke..

As said...

nuur ailmi
cud u suggest me the so called target audience coz i cannot think of anything :D
budak2? wat malu je kot
dewasa yang nak gelak? ramai yang rasa anoyyed ade ah
lagi?

i just cannot think.. As for my blog, I also have my target reader, and i understand Tv programme is the same.

tapi yang ini..tak dapat nak pk.

:D

***

CAHAYA
itulah i wonder
agaknya ramai yang berminat dengan lawak tak lawak depa..
atau dah takde rancangan laen
atau... :P
tumbuh tanduk kang
haha

***

farah
huhu
tu palin tak tahan :D

***

wann
thats the point
at least malulah kat anak2..
kalau ituk mak2 as
as akan tarik jauh

tezuka87 said...

patutnye as post comment kat paper...
br menarik...
hehe...

Master J said...

u noe i nvr tgk citer2 or rancangan2 melayu..movie pun x (except upin ipin =p) now u noe why lah..

hmm..tp i wana try tgk show ni..tgk nape blh buat as nk tmuntah..

beli belah said...

tym mkn tu malas nak tgk so dgr je la ape yg mereka kat tv tu cakap.

sebab x tengok pelakonnya, ingatkan tu show zaman tok kadok yang drg ulang tayang.

tp da lame2 makan,tgk jap kat tv.
Allah....tatau nk ckp pe da..huhu

sambung makan..sedap! =)

As said...

tezuka87
ala as tak tgk dan kaji rancangan tu takleh post kat paper
kena suh dammit nih
haha

***

Master J
samalah kita
as reti bukak channel len je, as tak reti bukak channel malay :P

i tatau u nak muntah sama tak nanti
try la tgk sambil makan2 ye :D

***

beli belah
oy banyak shopping eh?
haha

yelah seb bek ade korang eh jd majlis perbnadaran habiskan my food
hehehe

KNOWLEE said...

OMG! Bapuk-sekerat-jalan tu mmg camtu. Perasan diri dia bagus, pastu sesuka hati panggil org lain anjing. Sbb dia rasa dia sorang je yg Allah sayang, org lain sumer Allah benci. Pigidah!

As said...

KNOWLEE
hehe
tulah moga kita tak jadi cam dia
:)