24 September 2008

Tuhan yang menentukan

(dedikasi khas buat teman yang telah pergi)

"As bob"
itu yang kau dan teman-teman panggil aku

"spongebob squareskirts"
nama yang kau panggil aku dalam perutusan terakhirmu

Teman,
aku tatau nak cakap macam mana
cuma satu
siyes, aku rindu giler kat kau

Aku lost

bila aku tau kau akan tinggalkan aku
aku tak dapat terima hakikat
tapi aku bertahan
sebab aku tengok kau tenang

kami kuat menangis lepas tuh
tapi kau yang tenangkan kami
hati kau tabah teman

hari-hari aku sembunyikan kesedihan
tapi kami semua menangis di belakang
hingga hari ini
setelah hampir sebulan kau pergi

sejak sebulan ni jugak
aku dah tak semangat ke kelas
semangat aku hilang
dengan kekosongan kerusi di sebelah aku

nak belajar pun tak semangat
buat assignment pun longlai
apatah lagi bila buat presentation
yang sepatutnya kau ada bersama kami

"kalau nak kenal sahabat yang sebenarnya, aku dah jumpa....kau"
teman, kalau kau tahu cacat di hatiku
tentu bukan itu anugerah yang aku dapat
terima kasih atas segala pengorbanan
dan kasih sayang
yang takkan aku terlupakan

dalam kehilangan
tapi tetap dalam rasa kebersamaan
mana-mana pun aku pergi
aku bawa kau dalam hati

tika rumate aku goncang badan aku
dan tanya pasal kau
aku hanya boleh diamkan diri
dan menangis
aku mintak maaf teman
hanya do'a yang aku panjangkan

teman
aku kenang semuanya
semuanya tentang kita
kerna kadangkala
persahabatan lebih bermakna
berbanding darah daging sendiri

"aku nak grad dengan korang"
itu kata-katamu yang buat aku
menitiskan airmata di dalam kelas
hati aku luluh teman
luluh..

bukan ini yang kita pinta
bukan ini yang kita cuba coretkan
namun
segala yang terbaik hanya dariNya
Yang Maha Pengasih
Yang Maha Penyayang..

kau tahu, dah lama aku nak menulis begini di sini
tapi aku tahan
tapi hari ni aku tak tahan
aku tak dapat tahan perasaan
kalau boleh aku taknak dengar sape-sape sebut nama kau
sebab aku siyes tak dapat tahan ingatan
aku harap kau tenang je kat sana
kalau Tuhan benarkan
aku nak jumpa kau lagi..aku nak..

kalaulah kau ada di sini sekarang...

aku rindu kau~!

---------------------
terima kasih khas sebab jaga aku kat hospital april lepas dan paksa aku makan..

T_T

8 comments:

shamel said...

eh..aku x tau sape.
tapi sedey ek bace cte neh.

tabah ye as bob..tabah~

nurilahi said...

takpe, as bob akan terus tabah :D

thanks fren!

badrul said...

salam perjuangan...

tak ku sangka kesunyian yang ku pecahkan di shoutbox itu trigger 1 lagi post kat blog die...

candlesky said...

~kumengerti...
dia insan yang sukar dicari ganti...
stadi group pun rasa pelik tanpanya menghiasi

terlalu sukar untuk mendifinisikan keadaan yg sedang dilalui....
namun,hanya satu yang pasti...


ikatan yang pernah dibina xakan sekali2 terlerai pergi.......

nurilahi said...

dearest candlesky

tru enuf ;)

Faisal Admar said...

sedihkan bila teman kita dah tiada. tapi hidup mesti diteruskan. semoga dia ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. amin.

nurilahi said...

er..hmm..

izzati.abdullah said...

sapekah dia...