18 September 2008

in the thought

"As calon SRC kan?" Tanya beliau, mantan ass. secretary si dia.

"Eh mana ada~" Jawab sambil terkejut.

"Nampak asyik busy je." Sambil senyum.

Hakikatnya busy dengan student's life. Mid term 10 subjects yang tak habis-habis lagi, assignment yang masih datangnya bertubi-tubi, praktikal di hospital, kelas ganti bagai nak rak, semua 7 hari seminggu berebut-rebut. :D Dan aku, senyum bahagia.

"Er..as..As kena masuk SRC, perlu ada yang berfikrah dalam satu organisasi."

Ya, point itu sangat penting, maksud aku berfikrah, bukan part aku kena masuk SRC. Korang faham tak maksud berfikrah? Aku pun malas nak explain. Tapi dia adalah seorang yang tahu apa yang betul perlu dibuat pada masa dan tempat yang betul.
Mungkin lebih kurang macam apa yang dia gambarkan di sini.

Satu organisasi jika kepalanya senget, susah untuk ditegakkan walaupun ada orang bawahan yang tegak-tegak.
Satu organisasi, jika yang berfikrah itu minoriti, juga sukar untuk menegakkan yang lain.
Susah tapi bukan mustahil.

Ini apa yang aku fikirlah, tak kira salah atau betul, hanya pandangan, bukan satu usul.
Cuma satu perkara yang buat aku rasa taknak langsung join pape kat UIA Kuantan neh, tak kira bersemangat lagu mana pun kita, biasanya akan termati begitu saja oleh sebab...oleh sebab..

Ah, sape yang tau jawab ah sendirik.

Sekian, trimas!

2 comments:

jennyto said...

huu saye x tahu..
kenape?
:D

nurilahi said...

Jenn, pegi tanya MM, die kan genius ;p