7 September 2008

To specify

"..وعافية في الجسد.."
(...sihatkanlah tubuh badanku..)

atau

"..اللهم إني أسألك تعجيل عافيتك"
(Ya Allah, aku mohon kesembuhan daripadaMu atas penyakitku..)

atau

[Tatau nak 'arabkan]
Ya Allah, aku mohon kesembuhan daripada kesakitan pada (....sekian sekian body parts)

I think I need to be more specific in my du'a, or is it doesn't matter if we make a du'a in general..? Because I believe that Allah knows our real raja' (hope) in heart. Or what your say?

5 comments:

szakif said...

jika kita ade doa yang selalu kita baca:

"Ampunkanlah dosa kami, kedua-dua ibu bapa kami, dan guru-guru kami..." ila akh

jadi mengapa tidak mengspesifikkan doa berkenaan memohoh kesihatan mana-mana tubuh badan..

Apa-apa pun, benar, Allah itu Maha Mengetahui..

nurilahi said...

dearest szakif,

:)

untuk perkara ni, rasa nak fikir tengah sehat je, sebab tu kalau boleh do'a berbentuk positif bab sakit. :D

Tapi yelah keep on praying, Allah knows..

thanks anyway (:

candlesky.... said...

Ameen ya rabbal'alameeennn....

Anonymous said...

kalau nak doa positive, i suggest u bace cani:
Ya Allah, berilah kesihatan kepada..(sekian sekian body part)jika ia baik untuk diriku kerana Engkau yang maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaMu yang lemah ini.

nurilahi said...

dearest candlesky, :)

dearest anonymous,

thanks anyway (: