22 September 2008

sampaikan aku ke sana


Jalan
turun dari tingkat 4 ke tingkat bawah
turun lagi ke tempat parking
sambil dada sebak

Tuhan aku pohon kuatkan aku untuk melangkah ke kelas,
sikit je lagi

Sampai bangunan kuliyyah
jalan sampai lif depan atau belakang
sampai tingkat 5
jalan lagi menuju ke kelas

Tuhan aku pohon kuatkan aku untuk melangkah ke kelas,
sikit je lagi

airmata tahan
jalan kena kontrol
kuat kena buat-buat

Walaupun hakikat jasad tak tahan
hati ruhani kena paksa
aku hanya harapkan
dengan kesakitan dasyat pada kaki nih
Kau tolong aku untuk sampai ke kelas pun dah cukup Tuhan

Terima kasih tolong aku hari-hari Tuhan
tolong aku untuk berlakon tabah
sejak 'Ta'ruf Week' 2007/08
sampai sekarang

-----------------------------------------


p/s: erk..apsal la kat uia ni banyak sungguh tangga nya, merata-rata di mana-mana. Macam kat matrik dan sester. Huuu~

7 comments:

ijad said...

salam...selamat aidilfitri 2008

izzati.abdullah said...

awat xsuh iium buat escalator.xpun wak cam klia tu..xyah jalan..letak kaki je..hehe..

atas tu sekadar gurauan..kamu sakit ke cik as??

nurilahi said...

dearest izzati

huu..boleh2 nanti tunggu my father jadi shareholder buat uia neh ;P

As sehat jek lah, kena sehat~~!!

myadlan said...

bersyukur la masih boleh berjalan ke kelas walaupun ada tangga..

cuma agak kesian kalau tangga ni sebab menyusahkan pelajar2 OKU.. kt Gombak ni ada la bbrp org student n lecturer.

sgt bersimpati dgn diorang. xdpt nk shortcut dan ikut tangga.. kt sana ade x?

al-ikhsan said...

Hadis Abu Said r.a:

Sesungguhnya aku pernah mendengar Rasulullah s.a.w bersabda:

"Setiap musibah yang di timpa ke atas orang-orang mukmin yang berupa sakit yang berterusan, sakit yang biasa dan kesedihan bahkan membawa kepada kebingungan dari musibah yang beliau alami, maka hal yang demikian merupakan penghapus bagi kesalahan-kesalahannya."
[hadis sahih muslim]

"Ya Allah, janganlah Engkau tinggalkan kami dalam keadaan berdosa melainkan Engkau ampunkan segala2nya, dan Engkau tidak biarkan kami dalam kedukaan melainkan Engkau lepaskan dan Engkau tidak tinggalkan kami dalam kesakitan, melainkan Engkau sembuhkan..ameen ya rahman, ameen ya rahim.."

salam eid-ul-fitri buat akak dan sekalian keluarga tercinta..

nurilahi said...

dearest alan
owh sini pun takde...betul betul betul. Kesian..

as ni pun tunggu masa je jadi OKU sepenuhnya.. :D
moga dipermudahkan semua bila tiba saat tuh ;)


dearest al ikhsan..
syukron atas ingatan dan doa yang panjang..barakallahufeek :)

Siti said...

salam..
tumpang lalu....
hai sis, akak ade gak 2-3-4-5 kali pg IIUM Kuantan, mmg byk tangga..n kuliyyah agak jauh..btw, ade pnah cuba mintak tukar bilik kt floor bwh2 skit x? tukar suka sama suke ke..?