1 August 2008

Unknown

Demam dah kebah alhamdulillah.

Batuk masih tinggal, makin teruk.

Selsema da baik.





Tapi sejak pagi khamis asyik menjatuhkan airmata
Tak kira di kelas
atau di telefon dengan dia (sape suh kol salah time ;D )
Dek kerana terkesan jiwa dengan pelbagai derita



Ya Allah, banyak nye nak kena fikir secara dasyat
Antara sengsara dan derita
sukar untuk membina pertimbangan
keduanya menyesakkan jiwa


Aku, semakin hari semakin kembali!


p/s: Kembali selsema sebab banyak airmata tumpah
isy...

7 comments:

superbug said...

sengsara + derita = airmata.... ehm...itulah dunia.. xsempurna hidup seseorg dimuka bumi yg fana ini tanpa disertai smua perasaan tersebut.. lumrah.. itulah dia.. sedangkan seorg yg MAKSUM pun tiada dpt terlepas dari smua itu.. cuma sebagai manusia yg kerdil lg lemah kte perlu kwl keadaan,jgn biarkn keadaan yg mngawal kte.. kelak buruk padahnya... dont let it drift u away from d reality.. courage + happy =strong.. so let it be... past is past... peace :)

nurhasanah said...

Dearest SuperbUg,

Thanks for great advices ;)
All are true enough.

Cuma...sometimes not everything that is true, is applicable for everything :)

Ini kisah dilema surgery. Reality. Dah tak buat khamis, I cannot let it pass, somehow in the future kena buat jugak. Thus, sometimes, past is not past. Aite?

Thanks fren, I cherished them much.

alif zai mim ra said...

chaiyok2...teruskan usaha membuang mukus-mukus sengsara. smile always! :P

nurilahi said...

Dearest Hawa,

as always as yOu cOuld see!

WF:ciktim said...

n3 kamu ini buat saya rasa bersyukur.
dalam keletihan dan kesibukan saya,
saya masih sihat tanpa perlukan ubat..
terima kasih~
kerana.
ingat.
kan.
saya.
erti.
syukur.

nurilahi said...

Dearest WF,

Kamu buat As haru. As sangat hargai kekuatan diri yang diberi Tuhan untuk masih berdiri dalam kesakitan. Tak sakit terlantar sepanjang masa, kadang2 aje :)

Alhamdulillah tak sakit sedasyatpenyakit-penyakit lain. Bersyukur!

Badrul Aini Sha'ari said...

lihatlah orang yang di bawah kamu dalam urusan dunia...nescaya kamu akan bersyukur

lihatlah org di atas kamu dalam urusan akhirat...nescaya kamu akan termotivasi