4 August 2008

You will never walk alone

Sahabat, aku mahu kau kuat dan terus bertahan,
Bertahan dengan kekuatan daripada Ilahi,
do'a itu senjata mukmin.

Aku bersyukur, hingga ke tahap ini Tuhan membawamu,
apatah lagi sedikit sahaja lagi yang perlu kau tempuh.

Sahabat, sungguh-sungguh aku mohon kau bertahan,
dan jangan putus asa dari bantuanNya
kau Dia sayangi,
Takut dan haraplah hanya padaNya.

Sungguh teman,
jangan kau jatuh
kerna aku takkan sekali-sekali benarkan ia berlaku
aku, begitu menyayangimu sahabat
jauh di dalam hatiku

Moga Allah kurniakan kekuatan buatmu, hanya di sisiNya segala pengharapan!


"Syurga yang dipilih di dunia ialah redha kepada qadhak Allah, dekat hati kepada Allah, bermunajat kepadaNya, menyingkap tabir yang ada diantaranya dengan Allah. Ini akan menjadikan pemilik hati itu bagai berteman dengan Allah di dalam kesunyiannya, tanpa perincian dan tanpa perumpamaan."

- petikan kitab karangan Sheikh Abdul Kader al-Jailani

3 comments:

izzah said...

salam As.

jangan jatuh..

hmm,kalau ada yang nak tolong bangun balik,As rela nak jatuh?

saje je.tapi rasanya , kalau ada yang nak tolong bangun balik, insya'Allah jatuh tu tak sia2 kan..sebab,kiter tahu,ada yang sanggup pusing belakang balik,dan hulurkant tangan kat kiter untuk tolong kiter bangun kembali..=)

saje je merapu kat sini..

apa2 pun,stay strong(i know u will)

=D

aerman said...

Menarik

nurilahi said...

Dearest Izzah + Aerman,

This entry is specially dedicated to a fren.

DOakan dia kuat :)