30 August 2008

Past Present Future

Hari graduasi SESTER batch 0004

"Hasanah pun lama dah tak datang jenguk sekolah." Cikgu Fauzi bersuara.

Aku tunduk mendengarkan kata-kata seorang guru. Segan. Kali terakhir aku jenguk bandar KT adalah Jun 2007.

Mungkin sedikit haru apabila guru itu datang mencari kami di UIA semalam...dan belanja makan~! :D

Beliau tidak pernah menjadi guruku, tapi beliau antara guru yang cukup ku kagumi, cukup prihatin.

Beliau guru pasukan debat Bahasa Melayu si dia, yang sentiasa kasihankan kami, pasukan bahas Bahasa Inggeris kerana dilatih dengan tegas~ (: akulah tu yang paling kuat menangis.

Hari anugerah peringkat negeri

Kerana didikan berbahasa yang tegas itulah membawa aku hingga ke tahap ini. Dan buat aku sangat menyayangi mereka.

Terima kasih guru, membakar diri untuk kami!

Hari Kecemerlangan SBP 2003 di SM Sains Muar-Cg Fauzi in purple

Dewan Makan (DM) yang sentiasa dirindui~!

Wallahu'alam.. (:

9 comments:

szakif said...

kujua pernah melibatkan diri dalam debat bahasa melayu. wakil sekolah sampai peringkat final negeri (tapi simpanan je ah :P). mase tu, lidah maseh lembut, cakap laju je. bersepah2 je. sekang? erm.. korang tahu kan cane~

rindu ah nak masuk debat balik~

ubey said...

sester gemilang~

nurilahi said...

Dearest szakif,

skang pun mantop je, patut ah zaki style cakap laju dan teratur sampaikan idea :D

orang kata zaman skolah tu zaman kegemilangan, aite..? (:


Dearest Ubey,

SESTER up..~ yeah!

Sarah Murniati said...

Assalamualaikum..

teringat plk akak masa bersalam dgn cikgu2 utk mintak maaf sblm exam SPM, then jumpa cikgu fauzi and jadi speechless and sebak dpn dia.
bila diingatkan malu pulak.huhu~
ckg fauzi mmg ajar kelas2 akak for 2 years kat sester seigt akak and dia memang ckg yg sgt best.

cikgu lilin yg membakar diri ^^

Selamat Merayakan Ramadhan!

nurilahi said...

Dearest Sis Sarah,

That's really true.

He got special characters as a teacher (:

Salam Ramadhan laki aidhan~

candlesky said...

sob3...isk3....waaaaaaaaa...
cg fauzi....
windu kenangan lalu...
andai ada effect jika diputar semula jarum jam itu, akan kuputar beribu kali...huuuuuuuu

it's really swiy memory..really....
POI plz...IZIN LALUAN,yg berhormat...

huuuu.......

nurilahi said...

dearest Candlesky

metafora sungguh kata2 saudari

POI please!!

heh

Izin laluan Yang Berhormat

hampir terlupa benda2 neh :D

Badrulhisyam said...

Hmm...tibe2 t'ingt kembali pd kata2 dari seorng guru yg bnyk m'bmbing diriku ini.."cikgu yakin dengan awak"...Ayat yang telah dilafazkan sewaktu diri ini lemah utk m'galas amanah sebagai ketua editor dahulu dan ayat itulah yang menjadi permulaan pada diriku utk terus membina keyakinan diri. Keyakinan dan harapan yg diberikn sngt b'guna sehingga ke saat ini.
Terima kasih,cikgu.

nurilahi said...

Cikgu fauzi memang penuh kata-kata dia yang best :D

hidup autentik!