24 August 2008

the call

Biasanya pada setiap Jumaat, panggilan Abang sounded like this,

"Abang lalu Kuantan, nak balik skali tak..?"

Tapi ketika break class jam 11am tadi, Abang menelefon dan soalannya dah bertukar.

"Hari ni kelas habis jam brape..? Nak singgah jap.."

Erk, Abang da hafal agaknya tiap hujung minggu adiknya ada kelas, sebab tu takde dah solan nak ikut balik tak.

Then dah boleh agak apa yang Abang bawak, sebab inilah yang salu Abang bawak kalau singgah.

1. Berbotol-botol 100 plus (sebab adiknya addicted to 100 plus)
2. Dutch Ludy yogurt drink (minuman ruji adiknya di rumah)
3. Biskut Tiger
4. Dutch Lady chocolate flavour milk sedozen (minuman ruji adiknya di kampus)

5. Home made nasik..!! Yeay!

[Ibu pun kalau singgah, bawak yang sama.]

Selalu perhatikan Abang. Tegas, tegar. Menegur dengan ketegasan, garang jugak kadang-kadang. Selalunya expressionless, emotionless. Bercakap cam takde perasaan pape je, straight je. Belum sempat saya ketuk dia, dia akan ketuk saya dulu. But I loves his smiles.

Tapi, segala sayang dan kasih, ambil berat, risau...
semuanya diekspresikan melalui perbuatan.
Actions speak louder than words. Itu yang saya nampak jelas dan saya pegang.

*Kalau dia risau, dia buat-buat marah. Haha.

Itulah cara lelaki ekspresikan diri. Jangan ah sedih jika tiada kata-kata pemanis bicara daripada mereka, perbuatan mencerminkan segalanya.


nota: Lelaki tuh merujuk kepada ahli keluarga, harap maklum. So perempuan, jangan ah pasan sangat plak...!

2 comments:

izzahismail said...

kak hasanah!!
hee ;))

brothers are always like that.
they seem like they dont care but they care.
hee..

i link you ok??

have a good day ;)

nurilahi said...

They are our brothers ;) they must care..! Heh.

Did you go for any HKSBP before? Seems like you have been there, at least once ;P

Take care!