20 May 2008

The Yellow Leaf

Kau lihatlah daun ini kawan.

Waktu hidup, ia menikmatinya puas-puas, hijaunya meriah, ia menghirup cahaya matahari dan menari dalam irama pawana.

Waktu matinya, ia gugur dengan rela, tidak menyesal, kuningnya anggun, ia tetap menari-nari bersama pawana sementara cahaya matahari memandikannya.

Aku mahu seperti itu. Lari, menangguh-nangguhkan maut seolah ia begitu pahit dan mengundang takut, bukan caranya begitu jika mahu berangkat dengan jiwa merdeka serta gembira.

"Every soul will taste death, and you will only be given your [full] compensation on the Day of Resurrection. So he who is drawn away from the Fire and admitted to Paradise has attained [his desire]. And what is the life of this world except the enjoyment of delusion." [ali imran: 118]

11 comments:

zulyunus said...

betul tu as..kita kena bersikap optimis dan tidak takut mati...bahkan dengan mengingati matilah membuatkan kita sentiasa bersemangat untuk hidup kerana kita sedar bahawa kita perlu mencari bekal.

NMZ said...

yup, betul tu zul (macam kenal je ayat ni.. :D )

semangat2 mencari bekal!

moga hati batin lebih dipenuhi Dia..

Badrul Aini Sha'ari said...

tumpang tanya...

pawana 2 ape?

NMZ said...

to bad:

Pawana ini macam tiupan angin atau badai. Itu yang as faham la. Mungkin ade someone else leh explain better :)

kenapa, berminat ke?

Badrul Aini Sha'ari said...

oh pawana...

baru tau...:)

ramzi said...

assalamualaikum wrt

salam perkenalan, i'm a med student in the very same campus with u. u have an nice n active blog, whoch is good :)... n i'm looking forward to your future entries.

wassalam

NMZ said...

to ramzi:
wa'alaikumussalam wbt

Alhamdulillah. Ramzi, this blog jadi active sebab me myself tengah menjadi penganggur terhormat kat umah :D terhormat itu salah satu cara untuk memeliharanya, as cuba manfaatkan blog ini, inshaAllah sementara belum start clinical posting june ni dan semester baru by july :)

You have a fotopages aite? Great, I love it!

Thanks ramzi!

umaralfateh said...

salam alaikum warahmatullah..

as....dalam maksudnya entry kali ni..

berat hati yang melihat, berat lagi diri yang menanggung..

be strong..

NMZ said...

to umaralfateh:
wa'alaikum salam warahmatullah wabarakatuh..

inshaAllah akan jadi sekuat besi, tapi masih lembut untuk dilentur dengan nasihat..ameen :D

syukron :)

ramzi said...

salam nmz

i really appreciate that u had spent some of ur time and put some comments in my fp. tq very much

i'm currently in melbourne, as u would have read, doing my elective posting in an old folks home in of Melb's suburban area. There are 6 of us, and during weekdays we'll go there and usually during the weekends we went for jalan2 around the victoria state. it's a very nice place to be. n now it's been about 5 weeks jd warga melbourne :)

my fp is quite simple je, tak larat dah nak update. gamba burung tuh, gamba angsa sebenarnya. kat sini byk angsa2 n itik2 liar, yg jinak2 n kita bloeh bagi mkn kat dia. kangaroo pun jinak2 kat sini :)

i've been reading through your malaysian hospital series, n i think u've done a pretty wonderful job potraying things that happend in the hospital, and perhaps i can add some of my views in the comments section later on...

i'm just a little bit curious... n if u wouldn't mind to answer, can i know why did u hav ur brain scanned? or is it just someone else story?

NMZ said...

To ramzi:

photography is my interest. Tak sedar pun da belek ke belakang ;) Not just looking at the pictures (seeing those familiar faces)but instead I look tru how you organize them and then your photography skills.

Owh, I forgot, end of Year 4 ade elective posting. It's great to have the experience inside and outside our home country :) Alhamdulillah.

All the MH series are on my own stories, unless I stated otherwise like what you have for series 0005.

Yes, I undergo CT scan for brain twice and MRI once. Plus many other pathology imaging on other parts of the body.

I think that is why Im doing medical Imaging right now..huu..

Take care then, have a nice last 2 weeks stay there.

wassalam