15 February 2009

Ketulahan Zaki

Sedang kitorang dalam perjalanan menghampiri air terjun sungai pandan.

“Hari tu Zaki datang sini, dah nak start mandi, tiba-tiba hujan. Sedih gila camtuh.” Aku lah yang cakap camni nih sambil drive.

“Eh mana tau?”

“Die cite kat blog aa.”

“Uish, ape kesah nye, mandi jelah.”

“Oy, bahaya la mandi, nanti arus deras!” Kemudian sume sembang hal lain lak.

Sampai je kami di sana, dah berjalan menghampiri air terjun. Tiba-tiba bunyi guruh kuat amat.

“Ha, jangan dengar bunyi tuh, pandang sana. Tengok panas kan kat sana.” Haha, gila amat nak cover perasaan kecewa kot :D Aku pun tengok lah kat tempat panas dah kawan aku suruh.

“Jom cepat-cepat mandi!” Teriak sorang kawan.

Kami pun bersuka ria lah di air yang terjun itu. Beberapa minit kemudian, hujan lebat amat tiba-tiba. Erk..tu pun degil taknak naik. Best jugak tengok life depan mata secara macro mode air hujan jatuh masuk ke dalam air.

“Alang-alang dah basah wei, mandi jelah lagi.”

“Oy, orang kata bahaya ah!”

Agak-agak macam dah bahaya, jadi semua naik atas. Barang-barang takyah cite ah sume basah lencun. Sambil berjalan cari tempat teduh (padahal dah basah pun..haha!)

“Eh, ni boleh wat masuk blog macam zaki neh.”

“Er…what should the title be?” Aku tanya.

“KETULAHAN ZAKI.”




Hahahaha

Moral: Jangan percaya kepada ketulahan ok!


p/s: teman, aku sangat susah nak hampakan orang. Jadi jangan buat request yang pelik-pelik ye teman. Susah aku nak tunaikan, nanti sedih sebab terpaksa hampakan ;)

12 comments:

Szakif said...

ok salah kan aku ye~ :p

As said...

oy laju nya beliau..

haha

susah giler as nak search entry pasal kamu nak g mandi tetapi hujan itu. seb bek jumpa gak ;P

Szakif said...

tapi yang itu, bukan kat panching. tu kat chemerong. huhu~

tapi yang penting, kes nya sama. nak mandi, tibe2 hujan. huhu~

Farah Aminuddin said...

oy oy

ketulahan tu ape

tau la gune bm tinggi

lol

CAHAYA said...

Kat mana air terjun sg pandan ni? Jgn mandi air terjun time hujan. Nanti terjun plak sekali.

Tapi kalau nak mandi gak, boleh je. Mandi dlm bilik air je sudah. :)

Alakay said...

need ur comment on this one :

http://www.athleticadvisor.com/Weight_Room/Energy_drinks.htm

Master J said...

g mandi time amazing explorace 2 pun ujan gak..tp xlebat mana ah..hehe..

3p4h said...

Ketulahan??? Peliknya..

Apakah itu??? Bahasa yg jarang digunapakai.

p/s: Hohohoo Cha pn gtau psl bnda 2.. Sempat kalian berfoya2 ya =P

As said...

farah
agak2 sendiri ah sape yang bagi idea KETULAHAN ZAKi tuh. HAha

CIk presiden MUNSYI kite ah!

maybe tulah tu cam..bad luck orang kot..

***

CAHAYA
owh nasehat tuh sangat2 bagus! :P

***

Alakay
after Tuesday as baca k. Heh.

***

Master J
tak lebat takpe je, lg best!

***

3p4h
biasalah berfoya-foya kita ni benda2 gitu jelah :D
Tulah tu gi tanya kini!
hehe

candlesky said...

ketulahan 2...

bad luck yang kena kepada rakyat2 yang menderhakai raja=)

walau dilihat amat tak berkaitan dengan 'org 2' yg bukan raja pun...
tp word 2 mcm best je kan bila sebut..
diharap yang empunya diri dapat menahan diri daripada mempunyai apa2 perasaan ye..jgn pasan plak ek=P

Farah Aminuddin said...

huhu padanla. presiden munsyi upenye. kekekeke

3p4h said...

Oh begitukah kini??? Baik2 saya fhm..

Tulah As... =P