17 February 2009

aku ade dua permintaan daripada kamu..boleh?

Beware with this entry, coz it is so special, entry number 456 ;)

memula kasi iklan dulu:

what should you do
if you feel very much exhausted and wanted to rest
but your body feel a pain sensation anywhere everywhere for unknown reason
and it become more intense when you rest on the bed..

At the same time
you have lots of works to be done
but you cannot seat in front of the PC
to finish them all

and if it were me
I will be blank
"what should I do then?"

hehe

iklan tamat-


hey friends,
I need your help

ONE

I have this one subject compulsory to be taken, which is the Family management and Parenting.
I got few topics to write, please choose one for me to give a thought about it as I feel I don't have any ideas to choose any ;)

1. Right and responsibility of the husband
2. Right and responsibility of the wife
3. Criteria on choosing one's spouse
4. Opinion on mixed marriages
5. Is there an increase of failure of marriages in the Muslim world?


TWO

I've been searching for something since before, berzaman kot :D

It is something small, less than 1 inch in size, white in colour, like a small toy to be hang somewhere. In fact some friends mentioned to me about the baby of the chicken. Huhu, comel. Thus I just feel like wanting something which is similar to it, but white in colour.

For those living near to me, if you happen to know any places which you saw that kind of so-called toy, do inform me ya'! I will go and take it home.

I rarely wanted for something macam ni, like what you read just now, sampai kena publish kat blog, kind of weird. Tiba-tiba cam mengidam :D I guess my friends pun dah tired followinf me to search for something which we do not know whether it is existed or not. But I do believe in my instinct, it is there :P

p/s: ever seen spritzer nye maskot? Something like that, tapi best if kaki die leh terbuai2..haha. Gila merepek. Sekali sekala ;)

13 comments:

loOkinoomz said...

choose no.4 =D

Ghuraba said...

salam,As

No. 2 or 4 :)

an~naqia said...

salam kak sanah,

4 or 5.

tajuk nya mcm goreng pisang panas.
;)

izzahismail said...

debatable.number 5.
but if nak relax je, the rest is fine :)

akak, btol la cam orang mengidam.haha ;p

shaqyl said...

-3

-tak faham ape yg as cari sebenanye~

azuwanmusa said...

Oh as cari someting yg kecik n warna putih ek? ke ap? pastu mcm key chain?

em....cari kat tc. ada byk kat situ. i mean key chain bear.

haha....

no 5 senang, yg pening2 pikir isi. common sense je..ke camne?

Kak Long said...

-No 2. Rasanya as bole dpt byk buku atau bahan rujukan ttg tajuk ni.

zahidzuhri said...

Iklan:
Syafakallah...tu jer ape yang zahid boleh buatkan...

ONE:
Number 3 cambez,boleh huraikan pelbagai isu semasa daripada hadith nabi yang berkaitan 4 ciri2 pasangan idaman :)

TWO:
erk...cam tak praktikal jer...dok kat gombak skrg ni :p

As said...

no 1 takde orang suh as buat..haha.

no 2: DUA orang

no 3: dah LIMA orang mintak buat. 3 orang laen tru YM

no 4: DUA orang

no 5: TIGA orang

yosh~~

izzah, tu ah, akak kekadang yang sngat rare, ade je ah mengidam pape. Haha. Aak nak bersara dah izza dr debate :P

shaq dear
miss u actually
as pun tatau pe as cari..
but maybe toy yang leh hang kat handset..kecik dan kaki terbuai2..waaaaa

azuwan
kamu nak buat number 5 kah??
:D
yosh num 5 tuh kena ade data gak tau

kak long
nanti as tanya kak long :P

zahid
thanks a lot.. :)
doa means a lot u know..
zahid yang num3 tu memang sgat leh alter lg ;)

hah zahid tlg carikan kat gombak ah..leh? :P

Hasbi said...

ha abg bi sarankan no 1!!
=D

hm mende alah tu, ape yg ade dlm pale otak abg bi juz keychain upin dan ipin! hehehe..ada kat shah alam bole bli. not so white la..tp cute la.=)

As said...

abang bi!
upin dan ipin nye takleh goyang2 kaki laaa!
ha bg ah kat as satu!

3p4h said...

Tb2 pelik bila bdk2 pmcy ckp yg parenting akan ada satu course khas yg akn diambil 60% utk presentation kt situ.. Maksudnya kita kne p course tu, mcm kita kne p masa akt halaqah dlu..

Ada dgr x? Cba tnya aida pmcy

p/s: Tajuk Dr. Rizal tu, epah plih no 1

As said...

3p4h
ade gak sembang dengan diorang
tapi yang as dengar itu their task, untuk kumpulkan kita. Tak sure lak if ade something kena attend secara formal.
huu