15 February 2009

Kes-kes yang dikesahkan

Hidup kat kampus sains perubatan nih susah jugak eh. Ada orang cakap, untung sebab ramai pelajar bidang kesihatan. Heh. Tapi aku rasa susah gak ah..sebab

Case 1:

Budak optometri di masjid dalam kampus.

“Eh As, kenapa mata tuh?”

“Kenapanya?”

“Dry eyes ah! Kena letak artificial tears.”

“Korang ni, tak bosan ke asyik tengok mata orang..” Aku jawab dan dia gelak.

Padahal mata aku selalu ada urat-urat merah sebab lain..heh.

Case 2:

Pergi hantar buku ke bilik budak Audiologi.

“As ni, sepanjang hari sumbat telinga, nanti terjejas pendengaran.”

“Oy, baru hari ni pun sumbat telinga. Selama ni takde pun nye. Volume satu lak tuh. Hisy.”

Case 3:

Pergi jumpa lecturer kat bilik beliau.

“Awak sehat tak neh?” Dengan nada serius aku diperhatikan.

Aku sengih je. Tak cakap ape-ape.

“Dah tau tak sehat tu, jangan la galas beg berat-berat.”

Aku senyum jugak lagi.

“Awak carilah boyfriend sorang, mintak tolong galas beg tu.”

Haha, ketawa aku terburai. Mana lah beliau tahu aku ada boyfren ke takde boyfren. Dan aku pelik mana beliau tau aku memang takleh galas beg. Haih..

Owh ye, fakta best pasal back pack aku. Kengkawan panggil ia beg magic. Ikuti kes berikut.

“As, nampak berat gila beg As, bawak ape tuh?”

Aku senyum je. Belum sempat pape ada kawan aku jawab.

“Ni beg magic ah. Nampak je berat. Cuba amik pegang dengan tangan.”

“Uish memang berat amat ah.”

“Ha cuba galas plak.” Kata si kawan aku.

“Eh ringan gila lak. Macam biasa je. Memang magic ah beg nih.”

Aku senyum je tengok diorang. Pastu gelak, haha. Kalau dah sumbat macam-macam, memang berat lah jugak nye..

Moral: Don’t take things for granted!

pesanan: Keprihatinan anda di hargai!

nota: sorry ah kanak2 dietetik, takde kes masuk sini. Patik takde masalah pemakanan jadi takde kena tegur :P

p/s: Ucapan tahniah to 'you know who you are', tumpang gembira atasa berita yang sangat gembira! Yeay!! Moga barakah berkekalan, amiin.

11 comments:

candlesky said...

wooooo....
nak kaver xde masalah yek...
nanti i bukak satu2 sampai tak terkira baru tau=p=P

tapi i still kena akui...
u dah improved u diet style...
congratz2!!!=P

Caracol S. Trampt said...

ok,
sapa sapa boleh tolong ajar Tuan cara pemakanan betul?

siapa sudi sila email

hajarfauzan@gmail.com

As said...

candlesky
haha
sakit jiwa anda ah sebab sentiasa di sisi patik
jadi banyak pasal pemakanan patik akan tanya anda :P

***

Tuan
dulu time lepas surgery as banyak masa lapang, jadi as ada kaji diet style. Nanti lepas exam as email tuan boleh??
inshaAllah..ingatkan as kalau as nyanyuk k ;)

shamel said...

EMm..ari tuh baru aku prasan. Besar betol beg kamu. Mcm mase kte skola2 dulu. Cuma jenamanya Swan. Skrg, brand ape ye kamu pakai As?

As said...

shamel
oy mana ade besar sangat pun
cuma sebab as kecik kot (haha pasan kecik!)

Perlu ke tau brand? :p
as pakai timberland, memang best giler and I love the internal design ;)

Bak kata Timberland, "make it better and earthkeeper"
dan
"dun wear it, use it!"

hoho, promoter lak heh

izzati.abdullah said...

mmg r xde masalah diet..sbb sy tgk kamu pn da taw..haha..sy rindu kamu la!

CAHAYA said...

mesti pelajar rajin kan?

Jepah said...

org lak ckp beg jep sgt kecik... tp tgk brg kat dlm, byk plak...

so, jep jwb: "beg doraemon"

Nuur Ailmi said...

tapi timberland one of the things that should be boycott ehk? haha..

sume brg perlu do boycott berkualiti.. apehal la... *sigh*

As said...

zaty
betul3
:P

***

cahaya
ameen
haha

***

Jepah
ha, ur beg memang kecik!

***

nomie
dah beli berzaman aaa
tahun lepas lagi
then baru tau kena boycott
;)

pudding pie said...

salam ziarah,

haha, so funny la entry ni..

btul gak, kalo kite dikelilingi oleh student2 fac kesihatan, mesti kuar ayat2 cam gitu.. hehe