8 February 2009

It's contagious but healing

Have you ever heard of something which is contagious but would heal others?

I believe in it, which make people to always seeing me together with it everywhere.

Could you guess what it is?

Yes, it is a SMILE..

When you smile, people will smile back to you. Thus it's contagious.

When people smile to you when you sad, you'll feel better. Thus it heals your soul.

A smile when you're happy would not be the same as the smile you give to make others happy.

Could you differentiate that? ;)

The phrases which been bold, is something from many things which I learn from him yesterday. Thank you.

Do you have a motorcycle or a car? Every time you go in and out of your campus, offices etc where there are security officers at the gate, did you greet them?

Mereka adalah orang-orang yang setiap masa menjaga keselamatan kita. Sukarkah hanya untuk membuka tingkap, angkat tangan dan memberi salam?
Atau kau hanya berlalu begitu sahaja..

What you give, you'll get back. Just to give them some respect, I don't think it's hard. They will feel appreciated. Their heart will be at ease to work.

Making others to be happy, you will definitely be happy too.

And don't forget to let the happiness be by being kind to mankind. Heart at ease. Memberi tanpa ada rasa mahukan balasan..

*update

to share with you satu lagu yang aku nyanyikan dalam koir zaman sekolah dulu u sure will love it :D

"Smile, an everlasting smile
A smile can bring you near to me
Don't ever let me find you gone
Cause that would bring a tear to me

This world has lost it's glory
Lets start a brand new story
Now my love

You think that I don't even mean
A single word I say...

It's only words
And words are all I have
To take your heart away"

Click here for the video ;)

CHEERS~~~

11 comments:

bawangmerah said...

setuju sangat - kalau bagi senyuman kat orang, mesti rase macam....bahagia. contohnye, macam saya ni, tiap2 pagi kol 7, dah mule jalan ke blok akademik. konfem kene lalu depan pondok pakguard. time tu la saya senyum kat makcik guard. lame2, tiap2 hari buat macam tu, makcik tu dgn saya macam dh kenal rapat. power gile senyuman ni. bagi senyum tiap2 pagi je, tapi dh terjalin satu relationship. start dr senyuman, sy dgn makcik tu dh mcm anak beranak pulak. baik makcik tu. =) *teringat pulak kat lagu raihan*

shamel said...

aku rase nak senyum slalu la pasni. Supaya sape2 yg pandang aku akan tbe2 senyap dan terhenti.

Alakay said...

"It's only words, and words are all i have, to take your heart away.."

This part has always been my favourite...Hope u enjoyed Patch Adam.

For you :
"You say it best, when you say nothing at all..." :-)

:: !zyan :: said...

This is one of my fav song...

yea...let's put our smile to others.

Farid Nazmi said...

Memula baca dah teringat nak kata Legionnaire's utk org yang kena nigleria dah.haha.Sebab itu Rasulullah kate senyum itu satu kebajikan.kebajikan buat sesiapa sahaja

As said...

bawang merah
I love ur story!
sebab true story and sangat sweet. How only with a smile everyday bleh make up such a relationship.

Bukan susah pun nak senyum kan??

***

shamel
hohoho
tu ade maksud laen ke ape tuh :p
senyum kat sume dak pmacy sepanjang minggu ni ok!

***
alakay
alamak kay, as kena zip mulut ah ni :P
hehe
tqvm

****

Izyan
:)
hait!

***

Farid Nazmi
eh, nigleria or naegleria??
Huu..dasat tuh...very rare kan?
Heh tataulah sebab tak blaja medic nih ;)

And I lot ur last words..
kata2 Rasulullah tuh..best sangat :)

(^_^) Lady In Blue (^_^) said...

wah! kamu pun nyanyi lagu ini utk koir skolah kah? saya pun..'words' by boyzone kan? nyanyi time drjh 6. so meaningful. =)

3p4h said...

Hahaha.. klakar gak bc komen2 manusia d sni. Btul2, kdg2 mnsia ni sgt sukar utk senyum, padahal xkuar duit pn utk snyum. Ish5..

Ada satu kes kwn tu pnyalah nk appreciate sorg pak gad, masa bw moto dia pn akt la tgn stinggi2nya, tp pak gad tu wat dunno je. Hampa.. Mungkin pak gad 2 xpasan kot. He5...

p/s: Usaha murni ni kekal bjalan..

izzahismail said...

oh.my.lagu boyzone!
suke giler :)

oh.senyum seindah suria. ;)

dammit said...

yeah, senyum ni simple tapi boleh bagi bagi kesan yang besar. orang yang tak ceria pun boleh rasa ceria. kalau kat pakguard, biasenye aku angkat tgn n tunduk sikit, mmg dah biase. tp kesian gak tgk dia lenguh tgn angkat tgn balik. haha. tapi jaga2 dgn senyum ada makna lain.

tusky said...

memula tu hampir2 terpikir pasal bacteria..sebab some of them are contagious but healing..=P
okeh, aku rase aku berjaya wat ko tersenyum dengan salah paham ini..
hahahahahha..=)