18 October 2008

Nama events pelik pelik

Satu perkara mengenai UIAM
Kebanyakan events akan mempunyai nama yang pelik-pelik
Maksud aku,
nama program nya takkan memberi kamu klu bahawa program itu mengenai apa
Ia bukanlah perkara besar
cuma bila ia melibatkan orang luar
agak susah sedikit

Contoh
I-QUEST
semua pelajar tahu itu adalah pesta tahunan
tapi
bila diwar-warkan ke luar UIAM
perlu ditambah menjadi
Festival UIAM

Contoh terbaru
Pertandingan Sukan antara Universiti di Kuantan
Namanya Fatal 4 way
takde kaitan langsung kan
aku sendiri rasa pelik dengan nama tuh

Ketika aku berjumpa seorang officer hari ini

"akak, saya nak ambil barang untuk sukan antara U esok."

"Owh, fatal four way tu ke?" Tanya beliau.

Aku merasa janggal dengan nama itu, terus aku bertanya soalan tak okay, "kenapa nama die macam tu eh?"

Tertanya, tidak sengaja.

haha. Patutnya beliau lah yang tanya aku. Tapi memang itulah nama turun temurun.

Fatal four way = Mati empat cara? Patutnya fatal four ways kot..tu pun salah grammar jugak..

hmm...

12 comments:

KnowLee said...

Agaknye sapa la create nama tu ye?
Akak dulu main netball secara bidan terjun utk Fatal 4 Way tu.

jennyto said...

hehe mebe nk memjadikan minda student2 uia ni creatif kot...?

Jepah said...

tnye dak medic... diorng adalh pengasas...

zickree said...

saya setuju.name prog kt uia adalah tahapehape.huh

jaed said...

fatal4way tu..
dah betul dah tu
takde salah grammar pun

nurilahi said...

kak norly..menang tak..? :D

jenny, pelajar uia takde masalah kot sume faham :D
jas susah if bawak ke luar, if sebut nama betul, nganga depa..ngeh3 (:
penah jugak as merasa time promote event i quest ke luar

jep..heh, no comment

zik..orang yang salu wat banner + poster untuk event dalam uia :D nama tu sume somehow great, among us lah..

jaed..owh sorry, salah grammar kalau direct translation ke malay, itu maksud as (:
kesalahan tatabahasa la patutnya


last para tuh kalau kamu semua baca betul2..bernada gurauan :D melalui 4 cara..ways..banyak tuh..itu yang kami asyik bergurau time meeting (:
fatal four way and fatal four ways, both correct. Kan jaed? ke salah jugak? :D

KnowLee said...

Ala, nama lagi bidan terjun, team yg akak tolong tu mmg team yg lemah. Masa tu hanya akak n sorg member yg handle the whole team. Agak penat tp takpe la. Bukannye regis nama pun. Main masuk main je. Sijil pun tak dpt. Dpt 'terima kasih' dr junior je. Takpe la, just for fun je tuh. =)

Jepah said...

saje nk bg nmpak gempak sket....

myadlan said...

tak penah plak dgr nama event tu kt UIA 4 tahun ni..

alif zai mim ra said...

fatal 4 way = mati utk cara? haha

KnowLee said...

Adlan, event tu kat UIA Kuantan je. Gombak tak buat event camtu.

nurilahi said...

kak norly..thanks tolong jawab
dasyat ah tu bidna terjun je...great!

alan...as pun tak pernah dgar, bile dipanggil jd komiti bru as tahu haha

hawa..it is fatal four way.he