14 October 2008

aku perlukan kata kunci, kamu ada?

"You raise me up, so I can stand on mountains
You raise me up, to walk on stormy seas
I am strong, when I am on your shoulders
You raise me up
To more that I can be.."
[josh groban]

Ibu..
kau disayangi kerna menyayangi..
hidup ini akan terus mengajar aku..
----------------------------------

menghidupkan kembali semangat yang baru
failed..
the destruction of me
not yet entering the recovery phase
still under the development phase
development of the destruction

efforts on the track
to shut down the destruction
trying to log in
into full spirit user mode
but
I'm not yet having the new password

ujian
dugaan
takkan selamanya di takuk lama
akan makin mencabar
akan ada pembaharuan teknik setiap kali
membentuk diri supaya lebih maju
dengan teknologi baru

cuma kali ini
aku masih belum ketemu
kata kunci baru
sedang mencari dalam binaan ketabahan

moga..
dikembalikan ketenangan
dalam sesak derita dunia
dikekalkan ketahanan
dalam kesakitan
dicukupkan ketabahan
dalam rasa kekurangan
ditambah kesyukuran
dalam kesusahan
ameen..

anyone willing to share any stories with me?
I need to hear sumting..
to forget everything

7 comments:

KnowLee said...

Maybe story akak takde kaitan ngan story as. Cuma bila akak terbaca the words 'ketenangan', 'ketahanan' dan 'ketabahan', they remind me of sumthing that happened to me last year. Just a month before my birthday.

Tak perlu la cerita pjg pasal benda tu tp benda tu menyebabkan akak hampir gila. Serius, mmg nak jadi gila. Tekanan perasaan, jiwa kacau, slalu menangis aje, muka naik jerawat yg kronik, berat badan turun mendadak.

But then it was my mom who helped me a lot. Dia bwk akak berubat merata-rata tmpt utk pulihkan semangat akak balik. Dia nasihatkan akak supaya selalu menghadap Tuhan.

And that is what I do until now. The worst part of the story, even kat KOS pun, ada aje mulut2 yg buat akak makin tertekan. Mencarut n mengumpat kat akak tu dah jadi hujan pada akak.

Berkat kesabaran, dgr nasihat mak, sokongan beberapa teman rapat, and selalu menghadap Tuhan, Alhamdulillah akak survive. Now, dah ok la. Ditmbh pulak dgn bertemu seseorg yg buat akak happy balik, akak bersyukur sgt (seseorg tu dah tinggalkan akak skang ni but it's ok la).

So, apa yg akak nak bgtau kat sini, apa pun terjadi pada kita, SABAR adalah yg terbaik. Sentiasa berdoa minta Allah tenangkan hati kita, kuatkan semangat kita. Buat amalan tambahan, insya Allah hati akan tenang.

P/S: Akak bukan la terer sgt bab agama and if u see me, u will not think yg akak ni org baik2. But pengalaman mengajar akak banyak benda n berubah. Takde la baik sgt but at least better than before. =)

.fatin nabila. said...

hasanah..

bertahan .. :)

leka said...

u reminds me of my mum =]

WF:ciktim said...

as,
gi kiosk,
beli pemadam.
padam sume kesakitan.
tinggalkan hanya kesukaan/kegembiraan.
tambah, ketabahan.
live on my sis!!

Jepah said...

tekan button delete... eh, x...
tekan shift+delete=permanent delete...
=)

nurilahi said...

erm..trimas sume.

Cuma kalaulah boleh padam sakit macam tu..dah lama da as padam, kepingin sangat2!

Jepah said...

just to make u smile.... =)