13 October 2008

moja + nela, akhirnya..

sekitar 'akad nikah mujahid + nihlah, 11 syawal 1429H

penyatuan dua hati

terlepas sudah tanggungjawab si ayah, terpikul segalanya di bahu suami

moga dakwah terus mantap

“Dialah yang menciptakan kamu daripada diri yang satu dan daripadanya Dia menciptakan isteri agar kamu merasa senang kepadanya.”

Barakallahu laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair!

p/s: saya amat sukar untuk menghadiri walimah sahabat-sahabat, hanya ini yang pertama yang mampu saya penuhi, kerana kedua-duanya sahabat baik saya :D

15 comments:

izzati.abdullah said...

Barakallahu laka, wa barakallahu alaika wa jamaa bainakuma fi kulli khair!

as ble lagi..hehe
sy kawen kamu xdtg siap..tp xtaw la ble nye..hehe

nurilahi said...

ah, as tunggu SEMUA ORANG kawen dulu.

humaiRah said...

sukanya tengok.. sama cantik dan hensem. hehe. alhamdulillah

nurilahi said...

ade in one picture they look alike amat :D
sebab tu la jodoh kan hehe

MaNuSiA_RuMiT said...

semoga perkahwinan mereka dicucuri rahmat...

kak As...

nanti kahwin ajk saya tau...

Matt said...

sy mau kawin. sy benafsu. tapi tak kejer. sian pasangan sy menunggu. ahaks

nurilahi said...

manusia_rumit, ameen juga untuk du'a kamu. Kamu dulu kawen kena ajak akak :D

Matt..hukum kawen ada lima, pilih salah satu. Kalau takde duit tak keje, kahwin je dgan konsep "nikah khitbah" :D

nak tau lanjut leh leh mintak paperwork yang kami sediakan ;p

MaNuSiA_RuMiT said...

hurm...

lambat lagi la sy nak kahwin..akak la kahwin dulu...

sy x jadi pindah blog...

hehehehhehe

humaiRah said...

uik..nampak gayanya ramai suh kak as kawen nih..hehe

onemuslimah said...

Barakalahhu fik

Suka tengok gambar wedding muslimah..bagi idea untuk buat baju nikah muslimah..(yang betul2 ikut syariat)..insya Allah

nurilahi said...

manusia rumit..ha tau takpe~~

humairah...kahwin tu lengkapkan separuh daripada agama kita..cuma bila tu tatau ah ;p

onemuslimah..
bagus bagus bagus..barakallahufeek

WF:ciktim said...

sy gi lmbat.

Huda Huzaifah said...

salam as..
seronokkan tgk org kawin.hehe
the couple sama cantik sama padanlh.
semoga berbahagia hingga ke anak cucu.

shamel said...

eh..kawen?
speaking of which..tolong vote di sini boleh?
http://shamel.wordpress.com/votes/wedding/

since there a more friends of mine to wed.SOON!

Mujahid & Nihlah said...

thanks 4 coming!!! dari jauh dgn sgt bsemangat lak tuh~ smoga as sihat & cepat kawin gak ^__^