16 October 2008

Kekuatan itu adalah senyuman tika kau rasa sangat lemah

Getting closer to the final examinations
Means..
getting more and more classes
getting more and more presentations
getting more and more midterm examinations

Yeah~!

Khamis depan revision period starts
semua orang sama ada
ada satu dua je kelas
atau takde kelas langsung

Tapi kami RDI/2
ade dua lagi midterm exams
dan dua presentations pada revision period tersebut
dengan kelas pada hari minggu
kami bangga!
:D

"10 subjects, memang amik masa nak habiskan midterm." jelas tahirah kepada emaknya (yang agak hairan dengan kondisi kami) pada ahad lepas mewakili saya.

Er..actually it is 11 subjects to be exact :)

Dan aku risau akan exams tersebut
bukan sebab aku tak stady lagi
(walaupun memang itu hakikatnya)
tapi sebab
I cannot write much using my fingers
they cannot grip the pen very well anymore..

er cekgu,
kalau saya menaip boleh..?

nota bawah: nampaknya kena buat physiotherapy untuk jari jemari ini
nota paling bawah: aku telah berjaya kembali memberi lakonan terbaik di pentas dunia. Kekuatan itu adalah senyuman tika kau rasa sangat lemah.

"senyum di waktu susah, tanda ketabahan, senyuman itu tanda keimanan.." Kata kumpulan Raihan.

11 comments:

szakif said...

aku rase aku pun cam da pandai berlakon sket ah. mase saket, buat muka cool je. buat macam orang sehat. ni as punya pasal la ni! :P

nurilahi said...

erk..haha..

alhamdulillah

tengok ah sape sifu diek :D

mari sama2..jangan jatuh..we all have each other, for at least..

semalam muffin hampir jd kenyataan..tapi still hectic.

Tunggu..jangan bosan menunggu sudey..

myadlan said...

wah. 11 subjek ke? kalau aku mau pengsan nih.. mcm time SPM pn amek 10 je..

rs lapang plak sem ni takde exam langsung. jgn jeles :)

al-ikhsan said...

tiba2 teringat lagu segenggam tabah by inteam..

"terukir senyuman di bibir lesu, tak siapa tahu hatimu,"

....

Jepah said...

u can do it... aja2 fighting...

MaNuSiA_RuMiT said...

pandai berlakon...
perfect...
keep it on..

nurilahi said...

alan..takde gunanya as jeles ah
if not lama da jeles dengan orang laen yang sehat :P

san.. :)

jep..haih pengaruh cite korea betul..

manusia rumit..salu serba salah nak taip manusia rumit..hehe..jangan rumit2 :D
sedang berlakon yang agak perfetc
er agak2 ada anugerah tak ?
:D

shamel said...

eh tp kan..dak pmacy saaaaangat byk klas.
da nak xm pon klas.
lagi..dan lagi..dan lagi...
aku PENAT!!

tapi..gud luck utk kamu. =)

izzahismail said...

kak as,
good that you are always positive tho the heart who knows well. ;))

iza pon pndi berlakon tau ;)

nurilahi said...

shamel, LH3 empty sebab kelas core kami kat Level 5, kamu tak nampak :D

moga dimudahkan untuk kamu, jangan jatuh~

iza, great words u have there heh. :)
u can be as a great actress in this world's stage, anytime if u wanted to. There's no mountain too high when there's a will. :D

Jepah said...

mmg la jepah ni "hantu" cite korea...
hahahahaha...
jepah pun pandai berlakon... =)