10 July 2008

Senario

Mereka cakap,
"2nd year, tahun tough bermula.."

Tapi rasa sama aje, tOugh sejak mula semester pertama ;)

Mereka cakap,
"6 subjects, tapi susah tau.."

Tapi, aku 11 subjects, masih rasa tenang. (motivate diri untuk tenang, bersyukur kerna ia tidak lebih daripada itu)

Mereka cakap,
"Ala, buatlah kelas time laen. Jauh gap daripada kelas sebelumnya."

Kami, redha aje. Kelas penuh sepanjang hari, tara boleh tukar-tukar lagi.

Mereka cakap,
"Taknak pergi kelas petang ni, tak larat lah."

Aku, kesakitan menggila setiap masa, tapi tetap hadir di kelas setia.

Mereka cakap,
"Isk, tak cukup masa lah nak buat assignment. Tak sempat nak revise untuk exam!"

Aku, sibuk ke hospital jumpa doktor setiap masa, salu sakit tiap masa, aku banyak masa pulak ye? :D

Kamu dan aku, ingatlah, penat jika sentiasa banding itu ini. Aku ingatkan diriku, teman, tolong ingatkan aku jika aku mungkir. Kau susah, fikirlah, ramai yang lebih susah. Redha dan sabar itu sebenar-benar syukur, ini yang aku fikirlah..

wallahu'alam.

8 comments:

szakif said...

tibe2 terngiang2 lagu kak ziana zain:

kesilapan hanya suatu perbandingan

ade kaitannya dengan entry nih.

kan?

nurilahi said...

to zaki:

Kaitannya, ada perkataan perbandingan. Sekian terima kasih :D

Badrul Aini Sha'ari said...

salam perjuangan...

erk, muhasabah diri yang berkesan...tq :)

nurilahi said...

TO BAd:

Tolong ingatkan as jugak :D

LadyinBlue said...

entry ni cam tekena kt diri sniri
nmpknyer sy da mkn cili..hehe
sy byk ms kosong
tp slalu rs cam xde ms
~insaf~

popia said...

nice one, terasa pedas. btw, u're a fighter, jgn stop,ok.goodluck =)

nurilahi said...

To lady in blue And popia:

no intention to say anything to anyone, just to remind myself, and glad if it cud give 'something' to the readers :)

Lady of Heart said...

Salam..
simple but padat..
^_^