28 July 2008

Misi minggu ini!

Bagilah sakit apa pun,
InshaAllah boleh tahan.

Tapi..

Memang daku kalah teruk dengan flu + fever + cough
sejak zaman batu lagi.


Suhu badan makin naik
risau..
Dulu sume orang cepat baik dengan zyrtec
sekarang sume macam tak jadik je

Risau..
sebab warded khamis surgery jumaat,
pasti semua akan kansel jika

masih lagi on fever.

Tadi telan peel fresh sekotak
lepas bukak puasa dengan dia
sebab katanya akan cepat kebah, inshaAllah

Teman, terima kasih atas genggaman erat,
panaskan tangan daku yang beku ;)

Fever + flu + cough
perlu jugak psycho
supaya tak makin cepat teruknya.

Jadi misi minggu ini,
mesti kebahkan segala flu + demam+ cough
sebelum khamis!

Semoga semua yang sempat ku temui sebelum ini sembuh dari demam!

Syafakumullah syifaan ajilan

Matematis Muda, Didiey, Kiniey, Zawanah, Jaie dan sume2.

Virus sedang tersebar di UIA kah..?

MM
, misi kita sama, tapi tujuan kita berbeza :D

8 comments:

Badrul Aini Sha'ari said...

salam perjuangan...

alhamdulillah kanak2 kat sini br je selesai misi2 hari ini...

nurilahi said...

dearest BAd,

alhamdulillah :)

Agaknya demam ni sign dari Allah supaya takyah wat surgery lagi

epah said...

Salam As, patut la xjmpa kt pbl td.. Xpe2, ini sume lumrah kehidupan. Tiada kesenangan tanpa kesusahan n tiada kemanisan tnpa kepahitan.

Insyallah akan sembuh.. Ameen.

~Td pbl ttg intermittent fever, xsama kn dgn dmm As? =p

nurilahi said...

dearest Epah,

Intermittent fever..? Pelik lak cases yang dapat 2nd year nih.

Yang first year as you know, sangat2 interesting dan mencabar sebab more on disease yang organ related. But better this way, cases yang life related.

Maybe sebab da takde anat/physio 2nd year neh :D

So epah, pe part yang perlu As present? Yati tak inform Sis Fatin ke nape as absent..

Semalam sebelum start sume kelas berkobar-kobar nak pergi kelas, bile masuk kelas, menyesal tak sudah sebab makin teruk flu and fever. Itu yang hari ni kena skip gak, usaha baik pulih fever.

Semalam our Deputy Dean (academic) tegur as, 'Kenapa awak menangis nih?' tu namanya perli sebab tengah flu :D

thanks for ur concern ;)

farah aminuddin said...

salam.
get well soon dear...

nurilahi said...

Dearest Farah,

Thanks! Chayyok!

alif zai mim ra said...

tambah senyum dan zikir di hatimu. big hugs for you. moga cepat sembuh ya! :)

nurilahi said...

Dearest Hawa,

Noted and appreciated!

:D