6 June 2008

7 wonders of me

Two tags in a week. Gone with the wings for a week. Will have you know the reason why in the next entry inshaAllah. This post is specially dedicated to nuarX and Master J, two good friends of mine, and not forgotten, this entry is also to all readers. Both of them had tagged me last few days. Tataulah depa pakat ke ape :D Satu dalam bahasa Melayu, and one in English. Thus, I will make them mix up ;P

Kekadang tag nampak macam useless, tapi cuba cari hikmahnya :) Salah satunya, moga lebih mengeratkan ukhwah bak kata dia yang tag saya. Lainnya, release tension saye yang penat seminggu clinical posting. :D

Here it goes, the 7 wonders of me! Men-englishkan tajuk sifu nuarX. Sendiri tak faham nape tujuh, tapi pasti ada hikmahnya :)

1. 7 FAKTA TENTANG SAYA
2. 7 things that scare me
3. 7 LAGU BUAT MASA SEKARANG
4. 7 words I always say
5. 7 PERKARA AMAT BERNILAI
6. 7 "firsts" in my life
7. 7 BLOG YANG DIPILIH



7 FAKTA TENTANG As

1. Dilahirkan pada pagi 10 Zulhijjah 1407
2. Jarak UIAM Kuantan ke rumah adalah sejam suku, ada sape2 nak mai?
3. Well known sebagai As bOb sebab suka kawan dgan spongebOb (tu kat my profile adalah kaki spongebob)
4. Sangat suka bersukan, suka acara sukan padang dan paling suke basketball!
5. Sangat sukakan fotografi, termasuk gambar luaran manusia dan dalaman. Be careful, I know what is in your heart ;P
6. Hanya ada lesen kereta competent, tak berani amik lesen motor
7. Kalau nampak kereta CCE 5555, sila angkat tangan kat saya ye

2. 7 things that scare me

i: Downgrade of Iman
ii: Hellfire
iii: Loosing my parents and good friends
iv: Islam is not being well practiced
v: Amanah
vi: Cannot give the best to those whom I called to serve
vii: Severe pain during critical hours (in exam hall, before exams, finishing tasks etc)

7 LAGU BUAT MASA SEKARANG

1.Ummi - Akbar (best amat)
2.Salahuddin Al- Ayyubi (teruja dgan sirah)
3.Pemergianmu (sirah paling sayu)
4.Lagu untuk Ibu (belajar menzahirkan kasih dan terima kasih)
5.Our world - Zain Bikha (sudah dua tahun jadi ringtone handset)
6.Di atas nama cinta (lirik hebat, susahnya jadi seorang hamba)
7.Al HAmra' (huu...sirah yang mengujakan. Samgat harap dapat rasai kehidupan di cordova waktu kegemilangan tersebut)

4. 7 words I always say

i: Allahuakbar! (being said almost in everything)
ii: Astaghfirullah (becoz Im always make mistakes)
iii: Orait! (staff in radiology dept kat hospital sume da ajuk my 'orait')
iv: Adui.. (talking to myself, salu sebut tanpa sedar bile sakit..hehe)
v: Serious!?! (sejak lebih 8 tahun)
vi: Camne eh?
vii: Alamak...

7 PERKARA AMAT BERNILAI

1.Iman dan Taqwa
2.Ibu Ayah Keluarga
3.Ilmu
4.'Aqal
5.Semua sahabat-sahabat jauh dan dekat
6.Entri-entri di Light Upon Light sejak 4 tahun lepas
7.Sume pictures dan self-creative-designs dalam hard disk [internal HD, external HD]

6. 7 "firsts" in my life

i: first major success, 5A's for UPSR, 1999
ii: 1st time belajar bawak motorsikal secara terpaksa-July 2007, , 1st time jatuh motor on Sept 07
iii: first English debating national level, May 2003
iv: first state award, Aug 2004
v: first motorbike-July 2007, first car-March 2008
vi: first time blogging, April 2005
vii: first gold medal for long distance fast running = 4x400m district level, year 2004

7 BLOG YANG DIPILIH

1.Naufa yang cOmel
2.Naheed-adik manja
3.Izzah yang jauh
4.Neem-a different person
5.Zaty yang ditunggu
6.Hafzi yang rumahnya dekat dengan HTAA
7.Si dia yang nick nye best


Maaf ye sebab kena tag. Pandai-pandailah alter jadi berguna. Silalah ambil iktibar from all of the above. Moga ada baiknya. Apa yang buruk, don't try them at home!

Tonite, glad that najwa and yati is here in my room. Bilik kat umah :)

Wallahu'alam

11 comments:

MatematisMuda said...

m i d 1st to comment?
wuuuhuuu
chey~ tahape hehe

apa nk komen td lupa da
xcited being d 1st to comment haha


oh, itu
1st motorbike
its suppose to be motorcycle laa
motorbike yg besssaw tuh~
yg bawak bunyi
poppoppooooo
hehe cane bnyi dia a
haha

Badrul Aini Sha'ari said...

salam perjuangan...

hrtu lepas kene tag dgn nuar ingat nak tag nti tp nuar dah tag...

tp kalu ikut undang2 die xleh tag org yg sme dua kali, haa haa... tak tau...

1st time belajar bawak motorsikal secara terpaksa-July 2007, , 1st time jatuh motor on Sept 07

Adui..



first motorbike-July 2007

Hanya ada lesen kereta competent, tak berani amik lesen motor


ooo...menunggang tanpa lesen ya???

NMZ said...

to Nabil:
Owh ye ke, rabun la sket pasal motor. Huu..motorbike=motor besar ke?

To Bad:
Itulah, rasanya demam tag da habis..

Bawak motor dalam kawasan UIA je lah BAd, mana ade kuar ke jalan. :D

nuarX said...

meh aku translate broken...motornike = motor kapal + basikal.

jadilah motorbike iaitu motosikal bermotor. :)

layankan sepupu anda MM tuh.

NMZ said...

Nampaknye as kena pergi kursus mengenali motor dengan sifu nuarX dan MM. Huhu.

humaiRah said...

tambah lagi~

macam besh jeks..

7 colours of yours~

NMZ said...

to humairah:

7 colours of me

1. green car, blog, qur'an, bathroom, bags, clothes, comforter
2. Pinky room in uia and at home(i hate pink)
3. silver wrist watch, 8mp camera, nokia phone, laptop
4. greenish-black sony phone
5. yellow spongebob, got 3 of them
6. white telekung and overcoat..hihi
7. kering idea da..huhu

orait tak humairah (^-^)

szakif said...

wah! boleh pulak si humariah menambah lagi 7 perkara.. tak cukup2 kah? hu~

iii: first English debating national level, May 2003
patut la~
gerun.. gerun..

humaiRah said...

to szakif:

nak tambah lagi tapi nak pikiaq dlu.

to akak:
be ready! hehe

NMZ said...

To szakif:
He, takyah gerun da, zaman debating dah berakhir ;P
Patutnya ade 7 'last' lak kot..haha

To Humairah:
under special request je, tapi untuk 7 wonders ni request form sume da terbakaq, so takleh request da ;D

ultimatum21 said...

7 Habits of Highly Effective People (huh.. apa kaitannya)

7 Years in Tibet (teringat masa berlakon sekali dgn Brad Pitt dulu)

Huh.. apa lagi yang 7...?