30 March 2009

when your lecturer worried about you..

p/s: adalah beliau dan beliau

Petang tadi bila aku ke bilik seorang pensyarah

"Mdm, saya tengah kelas lagi ni, tapi kena gak ah keluar jap nak jumpa mdm, tak sempat dah."

"You all kelas lagi ke sepanjang hari ni?"

"Presentation dan kelas tambahan."

"Jumaat ni nak exam dah, you all sibuk kelas lagi?"

Aku senyum jelah, what to say.

"Nasib baik saya punya awak dah present awal. So, esok lusa kelas tak?"

"Esok ganti kelas sepanjang pagi dan lusa presentation."

"Ya Allah..Saya risau, bila korang nak study..?" Tanya beliau lembut dan bernada sangat risau..

Aku senyum pahit. Dalam hati aku cakap,

'saya pun risau Mdm, but what to do, just face it.'


kau dan aku, susah macam mana pun, ingatlah ade mudah selepasnya. Kau kalau tak percaya kau sila bukak juz 30 carilah surah yang mula dia "alam nasyrah", kau baca maksud dia..boleh?

Itupun kalau kau percaya pada janji Dia.

nota: Aku gembira kalau setiap lecturer memilih untuk suruh pelajar buat presentation awal-awal..atau pun at least bukan tika dah nak final exam.

nota: takde lecturer nak failkan anda secara sengaja, jadi anda perlu berusaha susah macam mana pun..ok, aku senanya pesan kat diri sendiri.


______________

Ya Allah...permudahkan apa yang sukar bagi kami..ameen.

10 comments:

hana said...

Salam,
bagusnya ada lecturer camtu. Saya dan kawan-kawan, jarang dapat study week. Sepanjang 6 kali final, sekali je kami pernah dapat. Yang lain, ade gakla cuti 3 hari. Tu dah syukur sangat2.
Tapi bila lecturer wat camni, barula nak study awal2, prepare awal2, kalau tak rasenye tunggu study weekla.

semoga berjaya!

Hasbi said...

bagus la jadi anak murid kesayangan cikgu..=) hehe lagi berkat ilmu tu..

p/s: ecececeh..dah bergambar senget2 pulak..=p

As said...

hana
hehe..haru jugak kan ;)
kami belum pernah dapat study week :D
nak stady awal pun belum tentu sempat sebab jadual penuh..
bolehla usha sket2

thanks

***

hasbi
bukan anak murid kesayangan laaa
lecturer kenal sume orang..al maklum sikit je ;)

senget2 tu lama dah.. :D

Caracol S. Trampt said...

satu paku 3 inci kene kepala Tuan. adeh!

an~naqia said...

smoga dpmudahkan.
amin~

joegrimjow said...

gud luk

do the best
god do the rest

3p4h said...

As, apakah???

Apa pun all da besh final xm ni.. Kitorg 5 paper straight nnt. Insyallah dipermudah. Ameen~

umaralfateh said...

semoga berjaya..

moga dilancarkan urusan kamu.

biittaufiq wannajah

As said...

Caracol
er as tak pegang paku tu! ;)

***

an naqia
thanks :P

***

joegrimjow
hait! Tawakkal :)

***

umaralfateh
ameeeennnn!!

shafiqrahman said...

Insyaallah dipermudahkan urusan nanti =)

Nway, dah setahun berlalu tapi nampak nye keadaan tak berubah ye as? hmm...