11 July 2009

Off

that was us, credits to shahir

Oh, Im not off from blogging, it's just Im off to my campus this afternoon.

Its on Thursday when suddenly my big brother came into my thought

"Lamanya dah tak jumpa abang."

I was saying that way inside. Even kami selalu gaduh-gaduh sayang (wahaha). Tiba-tiba beliau muncul ke rumah on Friday afternoon, when I heard ibu said at the window,

"Lailahaillallah Muhammad nih, nak balik tak bagitau!"

Itulah Ibu, bila abang buat kerja pelik-pelik, nama pangkal abang yang akan ibu sebut, instead of the name we usually call him. Haha.

And today everyone was at home, except ayah tiba-tiba kena kerja hari ni. Semua menyebuk kat dapur, in short to say. I was doing my spagetti nye kuah, abang dengan beras die yang nak buat nasi beryani. And my little sister is also with something.

Suddenly i could feel something wrong here and there bila ibu asyik bising-bising kat abang dan kak chik dengan kerja mereka. They're actually making a fuss. Hihi. And i said to Ibu,

"Ibu rasanya kalau diorang ada kat dapur lagi menyerabutkan ibu adalah." Sambil gelak.

"Ha memang pun, isk3." Ibu replied.

I was just smiling, haih..

Tiba-tiba kak chik came out with a question,

"Kakak kenapa ulat ni duduk dalam beras." Merujuk kepada binatang kecik yang salu ada dalam beras.

"Sebab dia makan beras." As jawab dengan merepek aje.

"Oh patutlah beras makin sikit." Jawab kakcik selamba.

Dan aku ternganga....

"heh?"

Oh boleh plak die fikir macam tu..haiyoh..

nota: as belum lagi balik kampus sudah ada beberapa junior tahun satu menelefon buat janji temu mau jumpa...yosh~ get ready lah macam biasa

p/s: mau mula belajar isnin nanti, doakan ye? :)

13 comments:

izzahismail said...

eh.iza dapat comment 1st, satu achievement nih.hehe :P

wah, hari nih dah balik! tgh build spirit nih. and rase da dpt sket kot :))

good luck akak! stay strong as you always do.

As said...

dear iza
yes memang achievement neh :)
hopefully boleh build betul2 la tau coz u're not longer the baby among us ok! hehe
u gonna be a senior~ yeah
thanks for ur wishes!

Farah Amin said...

kim slm ibu!!

Diya Kamaruzaman said...

Rasa macam 1st time baca entri As berkenaan the whole family As. Sweet =)

Cara panggilan ibu As pada abang tu, diya rasa nak apply jugak lah pada anak2 nanti. Ngahaha.

Beras makin sikit sebab ulat makan? Hehehe =p

Take care selalu ye. Selamat belajar semula. Dan all the best untuk apa saje =)

shamel said...

sem ni makin excited. x begitu?

abang aku slalu balik secara surprise. Dan slalunye itu berlaku ble aku dah balik kampus. Duh~

CAHAYA said...

Beras makin sikit bukan ulat kecik tu makan. Tapi 'ulat' besar. Hehe.

Good luck yer. Selamat belajar.

Brian Kinney said...

Haha. Common sense kan, ulat di dalam beras, surelah makan beras :)

So kalau dari segi saintifiknya, kenapa ye ada ulat di dalam beras?

shafiqrahman said...

Glad u r happy & doing good today =)

bawangmerah said...

mesti best kan bila ramai2 berkumpul kat rumah

.fatin nabila. said...

sanah, de umah aritu, xsmpat nk g jumpe, lama aser xjumpa kn. :)

ni kt uia dh ea. good luck.! study rerajin.

Nuur Ailmi said...

selamat ber-study-ing sanah! gambate kudasai...jiayoe2... kayfahaluki? iskh... hee

Amirul said...

one happy family.....

ni blog personal As ke?

mawarmerah said...

as..
kite boleh imagine ape tengah jadi kat umah tu..

memang sangat sweet~

rindu la nak g umah awk lagi hehe