29 November 2009

someone is watching over us

"Lawa giler lampu tuh." Kata kami.

tiba-tiba terdengar satu suara kecil di belakang.

"Hey, tak baek cakap giler."

"Gulp..." Telan air liur jelah kami.

Tatau mana datang, but she will always be there every time any of us tersalah cakap 'giler', walaupun ia sekadar nak menguatkan sesuatu perkara :D haih si kecil neh..wiwiwi

_______________________

Kalian biasa lihat iklan TV yang minum air sambil berdiri?
If you watch the TV with her, dan ada iklan sedemikian, then you must bear to hear this,

"Hey, die minum berdiri. Tak baik."

Adeh, garu kepala jugak setiap kali..but that's the truth aite? Bila si kecil itu selalu menegur, barulah as pasan banyak betul iklan TV buat aksi minum berdiri..isk3...

what say you..?

4 comments:

neem said...

budak2 skrg mmg pandai. kisah adik neem dgn mak saudara yg sakit. dia kata kat mak saudara "sakit2 ni Allah syg, sabar.."

Muaz Nabil said...

bagus betul budak kecik sorang nih.
dari kecik2 dah terdidik. Alhamdulillah...
pemikiran putih yang tak tercemar nilah yang kadang2 kita patut jadikan contoh. :)

Paksi said...

Jom sertai komuniti paksi.net!

PERSAUDARAAN KOMUNITI SISWA

Dengan penampilan yang lebih anggun dan ceria

- artikel tarbiyah, cerpen dll
- muat turun ebook, mp3, buletin ar-risalah
- dengar radio online (IKIM dan Nasyid fm)
- forum
- submit link blog anda
- tonton koleksi video menarik
- dapatkan kartun, wallpapers dll
- hantar karya anda (kartun, wallpaper, artikel)
- tinggalkan testimoni anda

Jom bersama membina generasi baru. Semoga usaha ini barakah.

http://paksi.net

AhmadN said...

haaa...

innocent minds,
bagus la if they're shaping up that way, kecil2 dah boleh jugak beza
right and wrong...hehe

p/s: eh dah tukaq layout!! tahniah :D